Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську звичайні перехожі врятували людей від вогню

Івано-Франківська область 12-бер, 2010, 10:149 Lobanovskiy 862
І на Прикарпатті є справжні чоловіки, гідні почесного звання Герой-рятувальник року. Це довела пожежа в одній з багатоповерхівок Івано-Франківська. Трагедії не сталося тільки завдяки мужності та небайдужості перехожих.

Вулиця Сорохтея. З вікон четвертого поверху однієї з багатоповерхівок виринають густі клуби диму та полум'я. На балконі про допомогу благає молода жінка. Кілька чоловіків кинулися до помешкання.

Олександр, рятівник:

- Вийшов з під’їзда, люди кричать навколо: "Пожежа!" Вернувся, набрав пожежну, швидку, побіг зразу на 4 поверх. Там вже були люди, виломлювали двері. Під дверима була старша жінка і дитина. Ми жінку витягли, дитину взяв на руки, виніс на двір. Відтер дитину снігом, вона була жива. Зупинили машину, відвезли в реанімацію, сказали, що буде жити. Мама ще залишалась на балконі. Приїхали пожежні і зняли її.

Василь Пшепінда, заступник керівника пожежної частини м. Івано-Франківська:

- За допомогою автодрабини ми евакуювали потерпілу, і каретою швидкої допомоги її було доставлено до лікарні.

Пожежу загасили за лічені хвилини. Життю врятованих жінок, 47-річної матері та її 27-річної доньки, нічого не загрожує. Після медичного огляду вони повернулися до пошкодженої вогнем оселі. А ось 5-річний малюк ще в лікарні.

Олег Курташ, завідувач відділення реанімації ОДКЛ:

- Доставлено 5-річного хлопчика, стан хлопчика крайньої важкості, зумовлений отруєнням чадним газом. Хлопчика взято до барокамери для лікування.

Причину займання наразі з’ясовують. Розмір завданих збитків також.

Своєю чергою вогнеборці кажуть: найголовніше, людські життя, вдалося зберегти. Завдяки хоробрості та мужності пересічних громадян. Чоловіки ж героями себе не вважають. Впевнені, на їхньому місці так вчинив би кожен.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківськ, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/fires/2010/03/11/3334
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору