Рівне:

Створення та просування сайтів

”Керівництво Тернопільської міської ради має зайнятися конкретною роботою з облаштування сміттєзвалища" — голова ТОДА

Тернопільська область 05-лют, 2010, 08:509 Lobanovskiy 1 507
Про це голова облдержадміністрації заявив під час засідання колегії ОДА, заслухавши доповідь про стан будівництва полігону для тимчасового складування твердих побутових відходів.

З даного питання доповідав начальник управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. Серед іншого, він поскаржився на те, що два чинники – погода і громада – заважають проводити роботи з будівництва об'єкту тимчасового складування твердих побутових відходів на території Миролюбівської сільської ради.

Однак, керівник області навів інші аргументи недопрацювання Тернопільської міської ради в питанні вивезення сміття і будівництва тимчасового полігону. Міська рада не виділила кошти підрядній організації на виконання будівельних робіт у Миролюбівці, не виділено кошти і не проведено тендер на закупівлю поліетиленової плівки, в яку будуть тюкувати тверді побутові відходи.

Сильні морози на Тернопіллі тривали до двох тижнів, а перед тим у грудні минулого року та в січні нинішнього було достатньо часу, аби на об’єкті хоч поставити огорожу. Що стосується протестів громади навколишніх сіл, то голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь зауважив:

– Я попереджав міського голову Романа Заставного, що ніхто не має права вчиняти протиправних дій. А ви почали в Миролюбівку возити сміття без належного облаштування полігону, безсистемно, без дотримання технології пакування сміття. А тепер після таких порушень звинувачуєте громаду. На жаль, керівництво Тернопільської міської ради втратило довіру в будь-якої громади Тернопільської області.

Голова ОДА в контексті сказаного дорікнув міській раді, що обласна державна адміністрація зробила багато, аби завоювати довіру громади, аби сміття з Тернополя вивозилося в Малашівці до завершення будівництва полігону в Миролюбівці. Однак, керівництво міста навіть не розрахувалося за сміття, вивезене у 2009 році.

– Як ви думуєте працювати надалі, якщо не формуєте договірні відносини, а вже сформовані – не виконуєте, – підсумував Юрій Чижмарь. – При такому ставленні до справи та до стосунків з громадою вам тепер ніхто не допоможе. Міська рада вже найближчим часом має переоцінити свою позицію.

Керівник області висловив претензії і до правоохоронних органів, які зайняли пасивну, споглядальницьку позицію і в конфлікті з полігоном для тимчасового складування твердих побутових відходів, і в конфлікті навколо церкви в Мусорівцях Збаразького району. На його переконання, кожен конфлікт повинен отримати правову оцінку, а пасивна позиція правоохоронних органів веде до анархії.

Юрій Чижмарь пообіцяв зустрітися з керівництвом обласної прокуратури і звернутися з вимогою відреагувати на прямі заклики працівників органів місцевого самоврядування, органів державної влади до непокори, до необґрунтованих, безпідставних акцій протесту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору