Рівне:

Створення та просування сайтів

Острозьким міліціонерам закон не писаний?

Рівненська область 05-лют, 2010, 09:589 Lobanovskiy 956
Працівниками Острозького міськрайонного відділу УМВС України в Рівненській області були затримані і доставлені до приміщення МРВ активісти “Народної Самооборони”. Єдиною “провиною” молодих людей була наявність у руках плакатів “Тільки не ZEK”.
Про це Провінційці повідомила прес-служба Рівненського обласного осередку Громадянського Руху «Народна Самооборона».


Працівники міліції не представились, не назвали причини та підстав затримання, повідомивши наступне: «От прийдем в райвідділ там вам усе розкажуть». Затриманим громадянам після доставлення в райвідділ не було повідомлено, що вони є затриманими, але під загрозою застосування сили було заборонено залишати приміщення. Працівники міліції спробували відібрати у них пояснення, скласти стосовно них адміністративний протокол, заволоділи їхнім майном. Жодним чином не було офіційно заявлено про їх процесуальний статус, не були роз’яснені їхні права за положеннями ст. 268 КУпАП, а також всупереч Рішенню Конституційного суду України № 23-рп/2009 від 30 вересня 2009 року не надали можливості отримати правову допомогу. Більше того, працівник міліції Вержиковський на прохання роз’яснити права в грубій формі, нецензурно лаючись, заявив, що ніяких прав у них немає і нічого роз’яснювати їм не буде, і взагалі зараз встановлюються їхні особи та міліція може їх тримати скільки захоче, та й взагалі до ранку закрити в камеру.
За висновками юридичного департаменту “Народної Самооборони”, дії працівників Острозького МРВ виходять за межі закону, грубо порушують права та свободи громадян.
За словами координатора “Народної Самооборони” Рівненщини Сергія Штурхецького:
- Факт затримання наших активістів, з грубим нехтуванням вимог чинного законодавства показує справжнє обличчя керівництва Острозького МРВ УМВС, яке незважаючи на закон, очевидно в обмін на високі посади у майбутньому вже зробило свій вибір на користь “двічі несудимого” кандидата в Президенти, і отримало від його соратників вказівки стосовно того, як тиснути на громадян та громадські організації. Цим мабуть і пояснюється дуже прискіплива увага міліції до агітації однієї з політичних сил в Острозі та розповсюдження гасел “Тільки не ZEK” “Народною Самообороною”. Це до речі не перший випадок, грубого поводження з громадянами з боку працівників острозького міськрайонного відділу міліції.
За фактом незаконного затримання активістів “Народної Самооборони” вже складено та направлено депутатський запит до органів прокуратури та УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору