Рівне:

Створення та просування сайтів

Чимало дільниць Рівненщини не в достатній мірі забезпечені людськими і матеріально-технічними ресурсами

Рівненська область 08-лют, 2010, 12:129 Lobanovskiy 1 040
Спостерігачі Рівненського КВУ констатують, що на цей час пропускна здатність на великих дільницях набагато гірша, ніж в першому турі. Це пов’язано в першу чергу зі зменшенням складу членів ДВК. Тому на таких дільницях іноді спостерігаються черги. Проте через низьку явку виборців на цей час такі випадки є нечастими, а черги недовготривалими. В комісіях відзначають зниження активності виборців на цей період порівняно з першим туром.
Голосування поза кабінками майже не зафіксовано. Поодинокими є випадки видачі бюлетенів виборцям без пред’явлення відповідних документів або пред’явлення документа, який не дає право на отримання бюлетеня. Такі випадки інколи трапляються переважно у сільській місцевості (наприклад, ТВО № 155, дільниця № 17, с. Городок Рівненського району).
В списках виборців продовжуються фіксуватися неточності. За словами більшості членів ДВК, списки виборців після першого туру все ж таки поліпшились. Подекуди лише трохи, подекуди набагато краще. Однак на деяких ДВК, за словами їхніх членів, списки не лише не поліпшились, а й навпаки – погіршились (ТВО № 156, дільниця № 177, с. Владиславівка Млинівсього району).
Явище самовільного включення виборців, членів ДВК, подекуди міліціонерів до списку для голосування стало поодиноким і не таким масовим, як у першому турі. Однак такі випадки траплялись: ТВО № 155, дільниці № 188 (5 осіб) і № 220 (3 особи).
Спостерігачі РОГО КВУ продовжують виявляти факти незабезпеченості дільничних комісій необхідними матеріально-технічними ресурсами. Зокрема, члени ДВК № 75 ТВО № 156 стверджують, що з коружної комісії їм не надали канцтоварів і транспорту. Тому вони були змушені самі це все шукати. На дільниці № 28 того ж територіального округу також проблема з транспортом, а ДВК № 191 незабезпечена телефоном. Тому її члени мусять використовувати власний мобільний зв’язок. На дільниці № 192 ТВО № 156 також проблеми з невиданими їм канцтоварами.
Також фіксуються чимало фактів відсутності на дільницях інформаційних плакатів двох кандидатів. Члени комісій на таких дільниць переважно пояснюють це тим, що плакати з першого туру були пошкоджені або загублені, а з ОВК їм нові не видали. На дільниці № 43 ТВО № 156 відсутність цього атрибуту дня голосування пояснили вказівкою з окружної комісії: мовляв, їм в ОВК сказали познімати ці плакати, оскільки це вважатиметься агітацією.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору