Рівне:

Створення та просування сайтів

Дільниця — у згорілому клубі

Актуально 29-жов, 2010, 09:589 Lobanovskiy 1 010
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» , що здійснює спостереження за виборами депутатів місцевих рад, виявила низку систематичних проблем у роботі дільничних виборчих комісій.


Дільниця — у згорілому клубі

Складним був процес утворення ДВК. Чимало людей, дізнаючись, що на постійній оплатній основі в комісії мають право працювати не більше двох її членів, відмовлялися від роботи. Так само доволі часто люди відмовлялися працювати на керівних посадах у ДВК. Тому існували комісії, які повністю недоукомплектовані відповідно до вимог законодавства щодо кількісного складу членів ДВК. Такі випадки, зокрема, були зафіксовані в Радивилівському районі.
Як показали результати спостереження представниками Рівненського КВУ, далеко не всі дільничні виборчі комісії вчасно проводили свої перші засідання. Багато ДВК на момент відвідування їх спостерігачами організації взагалі не працювали. На приміщеннях, де мають бути розташовані дільниці, часто були відсутні вивіски і графіки прийому виборців, а також інформаційні стенди.
Дільничні виборчі комісії, які розпочали свою роботу лише днями, поки що переважно не мають належного матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, чимало дільниць до цих пір не забезпечені телефонним зв’язком: в одних випадках відсутня або неякісна телефонна лінія, в інших – відсутні телефонні апарати. Із забезпеченням ДВК комп’ютерами, принтерами, Інтернетом ще складніша ситуація.
Комісії були забезпечені приміщеннями для роботи. Однак вже зараз чимало членів ДВК скаржаться на низьку температуру в деяких приміщеннях, оскільки вони не опалюються.
У селі Колодіївка Корецького району виборча дільниця мала бути розташована в клубі, який… згорів ще в лютому цього року. Тому наразі комісія змушена працювати в приміщенні медпункту, що знаходиться поруч. За словами голови ДВК цієї дільниці, клуб обіцяють добудувати і відкрити якраз у день голосування, 31 жовтня.
Однак органи влади, які відповідають за матеріально-технічне забезпечення роботи комісій, обіцяють вирішити ці проблеми найближчим часом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору