Рівне:

Створення та просування сайтів

Працівники МНС Рівненщини подарували незабутні враження школярам

Рівненська область 03-бер, 2010, 10:329 Lobanovskiy 1 753
…. Коли гарячі сльози лиже полум’я,
Й життя вирішує остання мить.
В кулак зібравши нерви і емоції,
Він враз на допомогу поспішить!

Поширення знань серед дітей та юнацтва з основ безпеки життєдіяльності є одним з пріоритетних напрямків роботи працівників МНС Рівненщини. Саме з метою прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятівника, допомоги в оволодінні учнями навчальних закладів правилами безпеки Головне управління МНС в Рівненській області спільно з Управлінням освіти і науки Рівненської ОДА, а також Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели конкурс серед школярів загальноосвітніх навчальних закладів та шкіл-інтернатів області на кращу творчу роботу в прозі на тему: «Рятівник – професія героїчна». Конкурс пройшов у три етапи: шкільний, районний та обласний. Усього у творчому змаганні прийняли участь понад тисячу учнів. Твори учасників були напрочуд змістовними – дивували своєю образністю та оригінальністю. Оргкомітет, до складу якого увійшли організатори конкурсу, визначив три кращі роботи серед учнів трьох вікових категорій. Переможницями цього конкурсу стали: учениця 10 класу Масевицької загальноосвітньої школи Рокитнівського району Вікторія Волевач; учениця 7-го класу Острозького району Волосківської загальноосвітньої школи Наталія Федорчук та наймолодша учасниця, Софійка Конончук, дівчинка 2-го класу ЗОШ № 2 Дубровицького району.
Почути уривки творчих робіт від самих авторів-переможців, мали змогу усі керівники районних, міських підрозділів ГУ МНС області та обласний апарат ГУ МНС під час урочистого зібрання, яке відбулося у народознавчій світлиці міської пожежно-рятувальної частини № 1 м. Рівне. Переможниця конкурсу Наталя Федорчук у своїй роботі написала про героїчну роботу свого тата, і що саме її тато являється справжнім героєм. «Я горда тим, що у мого тата така благородна і важлива для держави професія». Дуже гарний образ рятівника постав у прозі іншої переможниці конкурсу, Вікторії Волевач: «Я думаю, що не кожна людина кинулася б на порятунок. Але живуть поряд з нами особливі люди – пожежні-рятівники. Сміливість, безстрашність, мужність – їхні професійні, невід’ємні риси, без яких ніяк не можна. Професія пожежника в мене викликає найбільшого захоплення. Чому? Тому що вони готуються до героїчного вчинку щодня. Вони вивіряють кожен свій крок, кожен свій рух. Пожежники – бійці «вогняного фронту», їм, як і солдатам на війні, щоразу загрожує смертельна небезпека. Але вони не відступають. Ця безстрашна армія дасть відсіч будь-якому лиху, небезпеці». Третя переможниця конкурсу, Софійка Конончук, також гідно представила професію рятувальника. «…Рятувальник – це вже не професія, це вже спосіб життя….».
Головний рятівник області щиро подякував дівчаткам за участь у конкурсі, за чудове виконання своїх робіт, за теплі і гарні слова на адресу пожежних-рятівників та нагородив юних письменниць грамотами та цінними подарунками. Наші конкурсантки також отримали дипломи від Управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації та були нагородженні цінними призами від Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області.
Діти були вражені таким теплим прийомом, їхнім радощам не було меж, та на цьому їх святковий день не завершився. Юним конкурсанткам працівники МНС організували екскурсію у Народний дитячий пожежний клас-музей «Промінець» та ознайомили з пожежною спец-технікою у першій пожежно-рятувальній частині м. Рівного, а також вони розважились та поласували велетенською піцою та морозивом у піцерії «Челентано». Додому школярки повезли незабутні враження про теплу зустріч з рятувальниками області.

Старший інспектор центру пропаганди
майор служби цивільного захисту
Алла Скомаровська
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору