Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщини рятувальники МНС розпочали Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Рівненська область 16-кві, 2010, 12:569 Lobanovskiy 1 208
Під звуки сирени та гуркіт рятувального автомобіля на подвір’ї рівненської школи-ліцею № 2 гасили справжнє „полум’я” умовної пожежі. Спочатку в хід пішла вода, потім піна, а ще за хвилину піротехніки МНС знешкодили „цілий арсенал” навчальних боєприпасів, а співробітники обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф надали потерпілим кваліфіковану медичну допомогу. Бійці МНС застосовували увесь свій професіоналізм та вміння, і якби не організовано вишикувані понад одна тисяча школярів та їхні, переповнені відвертою цікавістю погляди, то можна було б стверджувати, що це справжнісінька надзвичайна ситуація.

Саме за таким сценарієм в обласній школі проходив „День цивільного захисту”. Дітлахи складають найбільшу групу ризику, а в пошуках цікавостей вони найчастіше спричиняють надзвичайні ситуації або ж стають їх жертвами. В Рівненській області у минулому році з вини дітей сталося 62 пожежі, матеріальні збитки від яких склали понад 790 тисяч гривень, вогонь забрав життя шістьох маленьких громадян. Виною тому є недостатньо розвинене відчуття загрози у дітей. І попередити та проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

У доволі цікавій та ігровій формі працівники МНС розповідали дітям, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу. Не оминули увагою бійці служби порятунку і таку важливу тему, як дотримання техніки безпеки під час літніх канікул, адже відомо, що саме під час відпочинку виникає найбільша кількість нещасних випадків. І під кінець бійці МНС продемонстрували школярам технічні можливості автомобіля першої допомоги „Дельфін”, який має високу маневреність у вуличному русі та значно скорочує час прибуття на місце виклику, а діти отримали реальну можливість відчути себе справжнісінькими рятувальниками – примірявши пожежно-рятувальне спорядження та бойовий одяг. Проте на показі пожежно-рятувальної техніки та спорядження свято тижня знань не закінчилося. Юні глядачі також мали можливість ознайомитися зі спецавтомобілями й обладнанням групи піротехнічних робіт та центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Від фахівців рятувальної справи школярі дізналися чимало цікавих фактів та реальних історій про небезпечні будні служби 101. Пізніше дітлахи відвідали Народний пожежний клас-музей „Промінець”, що функціонує на базі ліцею вже понад 7 років, робота якого спрямована на прищеплення поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомоги в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності. Дітям у цікавій та ігровій формі педагоги пояснювали основні правила пожежної безпеки, що має за мету сформувати високі морально-психологічні якості – мужність, відвагу, витримку, ініціативу та кмітливість, постійну готовність – щоб не потрапити в біду, та як правильно діяти, коли вона виникла.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди ГУМНС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору