Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині відбувся тисячний урок в класі – музеї пожежної охорони

Останні новини 10-лис, 2008, 13:289 prov 1 564
Перші архівні спогади і документи про пожежну охорону Рівненщини датовані далеким 1889 роком. У той час пожежна охорона міста Рівне, яке було повітовим центром Волинської губернії у складі Російської імперії, налічувала десяток офіцерів, стільки ж сержантів та 106 рядових. У їхньому розпорядженні було 11 коней, 2 реквізитні вози, 7 дерев'яних бочок, 3 насоси, 9 драбин та інше пожежно-технічне обладнання.
На сьогоднішній день пожежно-рятувальна служба Рівненщини-це високопрофесійний колектив фахівців, на озброєнні якого знаходиться 170 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, що дозволяє ефективно ліквідовувати будь-які надзвичайні ситуації.. Цілодобово у постійній готовності знаходиться понад 200 рятувальників.
З метою відтворення процесу розвитку і становлення пожежної охорони краю-від перших архівних спогадів до сьогодення, увіковічення кращих традицій пожежно-рятувальної служби, виховання молоді на прикладах мужності вогнеборців, на базі Рівненського навчально-виховного комплексу „Школа-ліцей” №2 спільно з освітянами виникла ідея створення пожежного класу – музею. Для обладнання такого приміщення необхідно було затратити чимало часу, сил та ененргії. Але не зважаючи на відсутність коштів на цей проект, до справи взялися ентузіасти – ветерани пожежної охорони, які віддавали архівні матеріали та експонати. Силами та засобами міського управління МНС в області було здійснено сучасний ремонт приміщення відведеного під музей. Результатом майже піврічної напруженої праці стало урочисте відкриття у лютому 2004 року єдиного в області класу-музею заступником Міністра МНС.
На сьогоднішній день пожежний клас-музей „Промінець” працює на повну потужність. Його робота спрямована на прищеплення поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомоги в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності. Завідувач музею Людмила Холохолова в цікавій та ігровій формі пояснює дітям основні правила пожежної безпеки. Формує в школярів високі морально-психологічні якості - мужності, відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, постійної готовності - щоб не потрапити в біду, та як правильно діяти, коли вона виникла. За час роботи по сьогоднішній день понад 30 тисяч дітей пройшли навчання у навчальному класі. На базі музею щомісяця проводяться виставки технічної творчості учнів по конструюванню, моделюванню та створенню нових зразків пожежної техніки, організовуються та проводяться виставки малюнків на протипожежну тематику, проводяться вікторини, тижні пожежної безпеки тощо.
Працівники ГУ МНС області постійно опікуються роботою яка проводиться з дітьми на базі „Промінця”. Не оминули рятувальники і ювілейний тисячний урок. Дружина юних пожежних радісно зустріла начальника ГУ МНС України в області генерал-майора служби цивільного захисту Миколу Костюка. Генерал нагородив керівника музею Людмилу Холохолову почесною грамотою, а для класу додав, до подарованих раніше технічних засобів пропаганди телефізора та відеомагнітофона - сучасний DVD-програвач.
Рятувальники сподіваються, що подаровані технічні засоби допоможуть дітям краще засвоювати основи безпеки життєдіяльності, а це в свою чергу дасть змогу їм уникнути будь–яких надзвичайних ситуацій та пригод, — повідомив старший лейтенант служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди ГУ МНС в Рівненській області Микола Прокопчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору