Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині вилучено колекцію старовинної зброї

Хмельницька область 17-бер, 2010, 08:099 Lobanovskiy 925
Незареєстровану колекцію раритетної холодної зброї вилучили працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області.
Тридцять п’ять предметів старовини, серед яких різноманітні шаблі, шпаги, кортики, ножі та навіть один томагавк, за попередніми даними оцінюють у 150 тисяч доларів. Не виключено, що після оцінки експонатів фахівцями-антикварами їх ціна виявиться набагато більшою, адже найстаріша з вилучених шабель датується 1780 роком.
48-річний хмельничанин, в автомобілі якого виявили два мішки з раритетами, розповів, що і гадки не мав про те, що колекцію необхідно реєструвати. За його словами, влітку минулого року, як раз на піку інфляції, він вирішив підстрахуватися і вкласти свої заощадження в антикваріат. З цією метою і відвідав стихійний антикварний ринок у Хмельницькому. А далі, як кажуть, на мисливця і дичина біжить, іншими словами, продавці самі знайшли покупця. Двоє незнайомців, назвавшись представниками київського антикварного салону, запропонували чоловікові придбати колекцію раритетної зброї за 80 тисяч гривень. Той, оглянувши старовинні речі, одразу погодився. Весь цей час чоловік зберігав колекцію удома в мішках, показуючи лише найближчим людям. Коли доводилося залишати квартиру на кілька днів, забирав раритети із собою.
Наразі працівники міліції перевіряють походження зброї. На даний момент порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з холодною зброєю). Законодавство за цей вид злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Інна ПРОНИК
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору