Рівне:

Створення та просування сайтів

Відбулося засідання Тернопільської обласної дегустаційної комісії

Тернопільська область 19-бер, 2010, 11:419 Lobanovskiy 1 018
У заході взяли участь представники облдержадміністрації, Управління у справах захисту прав споживачів, Управління ветеринарної медицини у Тернопільській області, обласного Управління санепідемстанції, ДП «Тернопільстандартметрологія».
Про це Провінційці повідомили у прес-службі ТернОДА.

Як повідомили ДП «Тернопільстандартметрологія», 7 виробників Тернопільщини представили на розгляд комісії хліб, хлібобулочні вироби, піцу, напої безалкогольні.
До речі, замовити різного роду промо акції, дегустації та ін. можна на сайті blackberry.kiev.ua.
Дана продукція супроводжувалась відповідними висновками санітарно-епідеміологічної експертизи, протоколами випробувань, зразками маркування та пакування.
Харчова продукція оцінювалась комісією за органолептичними показниками, пакуванням та маркуванням.
До уваги бралися результати попередніх випробувань цієї продукції у випробувальній лабораторії ДП «Тернопільстандартметрологія».
Всього було продегустовано 38 зразків продукції. Зокрема, 5 місцевих виробників представили до розгляду комісії 19 зразків хліба та хлібобулочних виробів.
За п`ятибальною шкалою оцінювались їх зовнішній вигляд, пористість, проміс, пропеченість, смак та запах.
Члени комісії особливо відзначили той факт, що представлені зразки вироблялися із натуральної сировини, без застосування харчових і технологічних добавок.

Вся представлена продукція отримала схвалення обласної дегустаційної комісії та рекомендована до виробництва.
Високими оцінками за зовнішній вигляд, колір, смак та аромат відзначені також 6 видів напоїв безалкогольних соковмісних без підсолоджувачів із додаванням натуральних соків (всього безалкогольних напоїв було представлено 14 зразків).
4 види піци та 1 вид заготовок для піци, незважаючи на достатню кількість балів, отриману за органолептичними показниками, були відхилені.
Виробнику запропонували усунути недоліки в проекті технічних умов, технологічних інструкцій та рецептур щодо вимог, які стосуються фізико-хімічних та мікробіологічних показників, маркування, підрахунків поживної цінності та калорійності продукції.
У процесі дегустації члени комісії цікавились технологічними подробицями виготовлення того чи іншого зразка та висловлювали зауваження і пропозиції щодо виробництва і маркування продукції.
Особлива увага зверталась на маркування про наявність (або відсутність) генетично-модифікованих організмів.

Довідково:
Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, до складу дегустаційної (приймальної) комісії при ОДА входять представники головного управління економіки обласної державної адміністрації, голова комісії, ДП “Тернопільстандартметрологія”, обласного управління у справах захисту прав споживачів, санстанції, головного управління ветеринарної медицини в області, обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України.
Очолює комісію заступник начальника головного управління економіки обласної державної адміністрації Євген Демчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору