Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині чоловік здійснив розбійний напад на монастир

Львівська область 22-бер, 2010, 09:029 Lobanovskiy 936
Розбійний напад на монастир. До обителі зайшов чоловік, пригрозив черниці ножем і забрав срібні вироби та гроші з церковної крамнички.

Черниці пригадують: того ранку у храмі правили Божу Службу. До однієї з жінок звернувся незнайомець і попросив відчинити церковну крамничку. Сестра попрохала зачекати. Коли парафіяни вийшли, чоловік підійшов знову.

Постраждала:

- Після молитви я відчинила крамничку, і він зайшов. Спокійно подивися, щось розказував. Тоді зачинив за собою двері. Я не зорієнтувалась. Кажу: "Що сталось?" А він витягнув ніж і страшним голосом закричав: "Деньги!" Я втратила будь-яку здатність рухатись, щось говорити.

Налякана черниця завмерла.

Постраждала:

- Він тоді зайшов, взяв, що йому потрібно тоді, все забрав. Я ще пробувала йому сказати: "Опам’ятайся, чоловіче, схаменись!" Він знов сильно закричав страшним голосом, таке вже не людське в нього обличчя було, звіряче. Сказав: "Мовчи, бо заріжу". І він забрав все і вийшов. Сказав сидіти ще п’ять хвилин, не рухатись.

З церковної крамнички грабіжник викрав кілька срібних каблучок і чотириста гривень. Налякані жінки зачинили двері монастиря й викликали правоохоронців.

Настоятелька монастиря:

- Через півгодини, як це сталося, через півгодини я довідалась. Ми були всі вражені, ніколи з нами такого не траплялось. І ми викликали після цього міліцію.

Нападника мешканки монастиря бачили у храмі й раніше. Він не раз приходив на відправи, сповідався, розглядав у церковній крамничці біблії, розмовляв із черницями.

Постраждала черниця:

- Вигляд в нього був особливий, що на нього всі звернули увагу. Його замітили всі, і сестри, і прихожани. Він поводився, може, не так звично. Можна було подумати, що людина вперше прийшла до нашого храму. Але така поведінка була, всім запам’яталась.

Після розповідей черниць правоохоронці швидко з'ясували особу зловмисника. Грабіжника вже неодноразово судили. Востаннє відсидів за ґратами 12 років. Згодом вдалося дізнатися - розшукуваний переховувався в одному з сіл у свого прИятеля. Там його й затримали.

Василь Конечний, оперуповноважений Галицького РВ м. Львова:

- Пройшов вже якийсь термін, це було близько тижня, він цілком спокійно себе поводив. Він просто не здогадувався про те, що ми зможемо дізнатися, де він може перебувати. Він просто разом з товаришем в хаті сидів. Ми зайшли, представилися. Сказали, що треба проїхати, є кілька запитань до нього. Жодного опору він не чинив, вийшов з нами і поїхав.

У райвідділку зізнався у скоєнні нападу. Проте, переконував, що на злочин його штовхнула безнадія.

Василь Конечний, оперуповноважений Галицького РВ м. Львова:

- Як він пояснює, що йому дуже стало важко, не мав де прохарчуватися, не було коштів, що його й наштовхнуло на такий вчинок.

Проти зловмисника порушена карна справа. А черницям також наука: відтепер будуть обережнішими й не такими довірливими.

Постраждала:

- Побожний чоловік, молиться так. Але не завжди зовнішній вигляд відповідає людині.

Уляна Сенько, Юрій Котоус, Андрій Козлов, Львівська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору