Рівне:

Створення та просування сайтів

Сильний буревій завдав чималих збитків на Львівщині

Львівська область 07-чер, 2010, 10:379 Lobanovskiy 999
32 пошкоджені будинки та кілька сіл без електрики. Деякі населені пункти не мають газу. Буревій завдав чималих збитків на Львівщині. Вже є інформація про постраждалих.
У селі Сокільниках Пустомитівського району - справжня біда: майже кожна хата пошкоджена буревієм. Пані Роза згадує, як у неї перед вікнами літали шматки шиферу та сміття. Але найбільше жінка переймається власним городом.
Роза, мешканка с. Сокільників:
- То був страшний суд. Я втікала з кімнати - ховалася в коридор, в мене всі вікна, всі дерева повиривало з коренем, п’ять яблунь.
Під час буревію постраждали троє дітей. 15-річний хлопець після удару дахівкою по хребту перебуває у реанімації. Ще одна дівчинка має значні ушкодження обличчя та щелепи.
Валерій Кмінський, лікар:
- У неї розможжена щелепа, багатоуламковий злам верхньої щелепи з травматичною екстракцією 10-ти зубів, інфікована рана щоки.
МНСівці не припиняють роботу з очищення доріг, лагодять газові та електромережі.
Сергій Дмитровський, керівник ГУ МНС у Львівській області:
- На сьогоднішній день і вчора працюють 196 чоловік особового складу, 46 одиниць техніки. Основне завдання, яке виконують рятувальники, - очищення доріг, забезпечення доїзду до населених пунктів і кожного будиночку.
Влада лише почала підраховувати збитки від стихії. Однак уже зрозуміло: на відновлення помешкань та інфраструктури підуть чималі кошти.
Василь Горбаль, голова Львівської обласної ради:
- У місті Львові це тільки три зірваних дахи з 3-х будинків, і у готелі Жокей. Дійсно, найбільше постраждало село Сокільники. Тут 32 дахи, в 11 будинках повністю зірвані дахи. Одну сім'ю районна влада взяла повністю на себе.
Синоптики обіцяють, що на Львівщині до кінця тижня дощитиме, можливі дуже сильні зливи. Тож люди якнайшвидше намагаються полагодити зірвані дахи.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору