Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівне

Що новенького? 24-чер, 2010, 13:139 prov 1 102
У Рівному День молоді відзначатимуть акцією “Молодий та здоровий”, що проходитиме у центрі міста. У рамках заходу кожен охочий зможе пройти медичне обстеження, результати якого вписуватимуть у спеціальну картку. Спеціалісти визначатимуть зріст, вагу людини, вимірюватимуть артеріальний тиск, робитимуть експрес-аналіз на вміст цукру в крові, охочі зможуть пройти обстеження у кардіолога та ендокринолога. Якщо лікарі запідозрять якісь негаразди із здоров’ям, то можна буде відразу безкоштовно зробити кардіограму та УЗД щитовидної залози. Після огляду свій висновок зробить терапевт. Він або направить учасника на ретельніше обстеження до вузьких спеціалістів, або ж підтвердить, що він і справді молодий та здоровий, і видасть відповідний сертифікат. Серед власників сертифікатів “Молодий та здоровий” буде розіграно цінні призи. А проходитимуть обстеження 26 червня з 11 до 15 години та 27 червня з 13 до 18 години.
***
З 1 липня у лікарняних закладах Рівненської області змінюється система збирання благодійних внесків. Про це повідомляє обласне управління охорони здоров’я. Нововведення запроваджується з ініціативи Рівненської обласної державної адміністрації. Голова Рівненської ОДА Василь Берташ каже, що повністю заборонити благодійні внески місцева влада не може, адже тоді, за його словами, потрібно передбачити у бюджеті області 17 мільйонів гривень на рік. Саме такої суми не вистачає, аби зробити невідкладну допомогу повністю безкоштовною.
Тож було вирішено реорганізувати існуючу методику здавання та приймання благодійних внесків. З 1 липня медичні заклади отримуватимуть їх виключно з доброї волі пацієнтів. Їм видаватиметься чек. Кошти зберігатимуться на казначейських рахунках та прозоро використовуватимуться. Найближчим часом на видних місцях у медичних закладах розмістять спеціальні інформаційні дошки, де міститиметься інформація про те, за які послуги потрібно буде платити, а які надаватимуться повністю безкоштовно.
Якщо ж після 1 липня будуть виявлені факти безпідставного вимагання благодійних внесків, то порушників чекає суворе покарання. За перший раз – догана. “Якщо ж це повториться, то та людина вже забуде, що таке медицина”, – зазначив Василь Берташ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору