Рівне:

Створення та просування сайтів

Молдова і Україна вирішили спірне територіальне питання

Україна і світ 01-лип, 2010, 11:359 prov 858
Молдова і Україна домовилися про вирішення спірного територіального питання і погодили зміну кордону між країнами. Як повідомили в Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, це відбулося на консультаціях щодо визначення на місцевості меж земельної ділянки в районі Паланки, яку раніше передано у власність України, але розташовано на території Молдови.
Консультації пройшли в Кишиневі на рівні директорів департаментів міжнародного права зовнішньополітичних відомств двох держав із залученням інших експертів.
Сторони констатували, що відповідно до додаткового протоколу до Договору між Молдовою і Україною про державний кордон (який підписали в Києві 18 серпня 1999 року), про передачу у власність України частини автомобільної дороги Одеса-Рені в районі населеного пункту Паланка (Молдавія), а також земельної ділянки, по якій вона проходить, та режиму їх експлуатації, де-юре ділянка землі була передана у власність України одночасно із набуттям документом чинності 18 листопада 2001 р.
Сторони погодили проект акту про встановлення на місцевості меж земельної ділянки, переданої у власність України і розташованої в Молдові, по якій проходить дорога Одеса-Рені в районі села Паланка (Молдова). В найближчому майбутньому компетентні структури встановлять і визначать на місцевості межі переданої ділянки.
Вирішено, що експлуатація і обслуговування автотраси та всіх необхідних для цього споруд на переданій ділянці здійснює Україна. За Молдовою зберігається право на безкоштовне використання цієї дороги. Також на переданій ділянці не проводитиметься прикордонний, митний і будь-який інший контроль, який здійснюється під час переходу державного кордону. Жителі села Паланка зберігають право без обмежень використовувати сільськогосподарські землі, розташовані по інший бік автотраси.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору