Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліціонери виявляють посіви маку з висоти польоту

Кримінал 15-лип, 2010, 11:009 prov 1 041
Міліціонери виявляють  посіви маку з висоти польоту


У такий незвичний спосіб рівненські міліціонери виявляють незаконні посіви маку та коноплі. З ініціативи начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Олега Сала працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС у складі слідчо-оперативних груп перевілялися населені пункти Корецького, Гощанського, Рівненського, Здолбунівського, Березнівського, Костопільського та Острозького районів.
Відтак, минулого тижня робочий день для оперативників розпочався “на природі”. Заступник начальника УМВС України в Рівненській області полковник міліції Василь Басовець провів інструктаж та вказав, які населені пункти необхідно оглянути. - Згідно з розпорядженням начальника Управління, нами проводяться заходи по відпрацюванню шести районів по незаконних посівах маку, - розповів Василь Басовець. - Основне завдання – це виявлення і знищення посівів маку. В даних заходах задіяні авіатехніка, спрівробітники апарату БНОН, а також працівники вказаних міськрайвідділів.
Не гаючи часу, у небо піднялося два екіпажі. Завданням знімальної групи та “бнонівця” було виявити та передати на землю координати місця вирощування маку та коноплі. І вже за декілька хвилин звучить повідомлення: “На північному заході села Невірків Корецького районі виявлено посів маку”. За вказівкою Василя Басовця у вказане місце виїжджає слідчо-оперативна та знімальна група.
Прибувши у село, службовий автомобіль розпочав об’їзд дворів мешканців села. Правоохоронці відразу звернули увагу на високу кукурудзу. Зупинившись, тележурналісти та оперативники попрямували до неї. Професійне чуття не підвело. У кукурудзі вони побачили вирощений мак. А от власника “наркозлаків” вдома не виявилося. Неподалік правоохоронці помітили у хащах стареньку хатину з хлівом, а поза нею - занедбану ділянку. “Винахідники” посіяли мак серед зілля. Аби здалека не було помітно його, господарі обірвали цвіт і залишили лише зелені головки маку. Та поспілкуватися з власниками “плантації” не вдалося, двері хатини, за якою росте мак, забиті, а сама будівля заросла навкруги кропивою висотою понад півтора метри.
І знову повідомлення “з неба”: з протилежної сторони села Невірків відразу за хлівом виявили ще один посів маку. Як зауважив начальник сектору відділу БНОН УМВС України в Рівненській області Сергій Пшеничний, ці рослини доглянуті і мають високу якість вмісту наркотичної сировини. Аби мак був непомітний, його сіють саме за господарствами. Пані Марія пояснила правоохоронцям, що мак посіяла, аби пізніше спекти пирогів, а також посвятити у церкві на свято. Втім, старенька навіть і не припускала, що їй за це загрожує кримінальна відповідальність. Лише на одній ділянці городу правоохоронці знищили понад 200 рослин. Згідно з чинним законодавством, за вирощування до ста рослин маку наступає адміністративна відповідальність, за що передбачено штраф, а від ста рослин і більше – кримінальна, через що “господарям” наркозілля “світить” штраф, арешт чи позбавлення волі.
- На виконання вказівок Президента України, на вимогу наказів і розпоряджень Міністра внутрішніх справ нами проведено оперативно-профілактичне відпрацювання по знешкодженню посівів маку. У тих місцях, де неможливо під’їхати транспортом та виявити неозброєним оком посіви маку серед інших культур, ми вирішили виявляти наркозілля таким методом. На сьогоднішній день ми маємо хороший результат. Упродовж дня працівники міліції виявили 22 незаконних посіви загальною площею близько двох гектарів. Такі заходи проводитимуться і надалі, - зауважив начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Олег Сало.
Інна березовська,
Михайло мельник
ВЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору