Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненське відділення ФДМУ підтримало мешканців малосімейки у Рівному

Кримінал 22-лип, 2010, 10:229 prov 904
Регіональне відділення ФДМУ підтримало позов восьми мешканців гуртожитку, які серед іншого вимагали визнати недійсним договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу, укладений у 1993 році з “Рівненським домобудівним комбінатом”, у частині приватизації гуртожитку для малосімейних. Про це повідомила Юлія Савуляк з ФДМУ в Рівненській області.
Представник регіонального відділення у судовому засіданні наголосив, що, враховуючи відсутність упродовж 1993-1995 років нормативних актів щодо обов’язкової передачі у комунальну власність гуртожитків, які належали державним підприємствам, до актів оцінки вартості ЦМК включалася і вартість гуртожитків. Однак, цим самим органи приватизації не передбачали перепродаж об’єктів житлового фонду або їх передачу на баланси інших господарських товариств. Навпаки, такі дії були спрямовані на забезпечення житлом працівників підприємств, які приватизовувалися.
Водночас, Рівненський міський суд 16 липня 2010 року відмовив мешканцям малосімейки на вул. Студентській, 14 у позові про визнання недійсною приватизації гуртожитку та зобов’язання передати будинок на баланс Рівненської міської ради.
Нагадаємо, у 2004 році ЗАТ “Рівненський домобудівний комбінат” брав участь у заснуванні декількох суб’єктів підприємницької діяльності. Саме тоді рівненська малосімейка була передана до статутного фонду запорізького ТзОВ “СалЧи-мет”. У результаті мешканці скандального гуртожитку досі не можуть з’ясувати фактичного баласоутримувача будинку, потерпають від регулярних відключень електроенергії та отоплення. Вони переконані, що саме зволікання з боку адміністрації ЗАТ “РДБК” щодо передачі їх будинку у комунальну власність міста позбавила їх права приватизувати свої помешкання.
ЗІК
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору