Рівне:

Створення та просування сайтів

ВАТ “Рівнеазот” обіцяє передати гуртожитки до комунальної власності міста вже у 2009 році

Останні новини 20-лис, 2008, 12:299 prov 1 514
Ухвалою господарського суду Рівненської області від 19.11.2008 року позов прокуратури міста Рівне до ВАТ “Рівнеазот” залишено без розгляду. Нагадаємо, прокуратура вимагала визнати неправомірним включення до статутного фонду ВАТ гуртожитків, розташованих у Рівному по вул. Відінській,37, Макарова,42 та Князя Острозького 10 і 14. У позовних вимогах - визнання права власності на спірні гуртожитки за державою, їх вилучення з незаконного володіння «Рівнеазоту» і передача до сфери управління регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області. Саме регіональне відділення зверталося раніше до прокуратури з відповідним клопотанням. Так в органі приватизації підтримали мешканців чотирьох, досі не переданих до комунальної власності “азотівських” гуртожитків, які занепокоєні ймовірністю виселення зі своїх помешкань.
Суд свою ухвалу мотивував тим, що РВ ФДМУ по Рівненській області без поважних причин не надало суду приватизаційну справу. Утім, в регіональному відділенні наголошують – дані документи були вилучені Управлінням МВС України в Рівненській області у ЦА Фонду держмайна, який і займався приватизацією “Рівнеазоту”.
Тим часом, представники підприємства у ході судового засідання повідомили, що ВАТ “Рівнеазот” направило до прокуратури міста Рівне та РВ ФДМУ по Рівненській області листи з пропозицією відкликати позов, оскільки планує передати згадані гуртожитки до комунальної власності міста вже у наступному році. Як відомо, ще два тижні тому підприємство ініціювало вирішити спір шляхом укладення мирової угоди.
4 гуртожитки і 7 малосімейних гуртожитків у 1995 році і справді були включені до статутного фонду “Рівнеазоту”, заснованого шляхом перетворення Рівненського орендного підприємства “Азот” на ВАТ. Утім, у регіональному відділенні посилаються на те, що у 1990-их роках не існувало нормативних актів, які би у разі приватизації державних підприємств передбачали обов‘язкову передачу їхнього житлового фонду до комунальної власності, — повідомила прес-служба Рівненського відділеня ФДКМ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору