Рівне:

Створення та просування сайтів

Нащадок Рюриковичів подав позов, щоб відсудити Кремль у Путіна

Україна і світ 19-сер, 2010, 11:539 Lobanovskiy 862
Фонд сприяння національному і релігійному порозумінню ”Княжий” подав позов про визнання права безстрокового користування Московським Кремлем.

Керівник фонду Валерій Кубарєв є нащадком Рюриковичів. На цій підставі, на думку позивача, ”Княжий” має право розпоряджатися Кремлем.
Титул Великого князя, який має Кубарєв, підтверджується патентом, виданим Імператорським домом Рюриковичів при іспанській короні, заявив адвокат фонду.
Позов подано до уряду Росії, міністерства культури і Федерального агентства з управління державним майном (Росмайно). Основні слухання проведе арбітражний суд Москви.
За словами юриста Росмайна, з 1991 року Кремль є власністю РФ, але наразі право власності не зареєстровано. Позов фонду необґрунтований, вважають у відомстві.
“Право фонду на Кремль витікає тільки з його статуту, що не є підставою для задоволення позовних вимог”, - заявив юрист.
Представник міністерства культури і уряду РФ також заявив, що позовні вимоги є незаконними.”Частина споруд Кремля належить до фонду культурної спадщини ЮНЕСКО і є власністю Російської Федерації”, - сказала адвокат Мінкультури.
Суддя Андрій Гречишкін, призначаючи справу до судового розгляду, попросив позивача уточнити: він вимагає отримати земельну ділянку під Кремлем чи самі його споруди.
Кубарєв, коментуючи журналістам свій позов, заявив, що не претендує на пам’ятник історії.
“Ми не просимо віддати Кремль у власність, але як нащадки хочемо доглядати за пам’ятником”, - сказав він.
Як пояснюється на офіційному сайті фонду ”Княжий”, його учасники - це ”нащадки князів Святої Русі”.
У повідомленні фонду у зв’язку із позовом зазначено, що зараз у Кремлі розташована резиденція президента Росії, він”перетворений владою на військову фортецю, куди обмежений вільний доступ громадянам Росії і гостям столиці, а православні люди не можуть вільно молитися в храмах Кремля”.
“Ми вважаємо, що там має кипіти духовне життя. Чиновники можуть працювати в Кремлі, але розуміти, що в Росії від Бога є вища влада”, - йдеться в повідомленні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору