Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнянин купив норкову шубу за Євро невідомої країни

Рівненська область 08-жов, 2010, 12:199 Lobanovskiy 1 277
Винахідливим способам збагачення наших громадян Остап Бендер міг би позаздрити. Бо здавалося б, нічого такого простого та водночас геніального після його оборудок вигадати неможливо. Втім, хліб для шахрая — це новий спосіб видурювання грошей. І чим він неймовірніший, тим більше шансів успішно «провернути діло».
На 24 тисячі гривень завдав збитків рівненському підприємцю невідомий чоловік. У відділі хутра одного із торгових центрів Рівного він запропонував для розрахунку Євро за дорогу шубу із норки. Написи на купюрах хоч і відповідали назві європейської валюти, але, на жаль, до неї не належали. Натомість продавця зловмиснику вдалося переконати у справжності грошей і він залишив торговий центр із дороговартісною покупкою.
Як повідомив начальник сектору техніко-криміналістичного забезпечення в Рівненському МВ НДЕКЦ при УМВС Олег Костюк, на дослідження в ДСБЕЗ Рівненського МВ надійшли грошові знаки, які мають усі ступені захисту, притаманні грошовим купюрам:
— Так звані Євро вироблені на підприємстві, однак встановити країну, на території якої вони в обігу, можна буде лише після проведення дослідження. В Україні такі грошові знаки не використовуються при розрахунках в торгівельних мережах та між підприємствами і організаціями.
Аби не потрапити на гачок шахраям, нашим громадянам варто бути обачними і пам’ятати, що грошова одиниця України — гривня. І для розрахунків найліпше використовувати національну валюту, якщо ви не знаєте як виглядають інші грошові знаки.

Вікторія АНТОНОВА, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору