Рівне:

Створення та просування сайтів

За кошти, вкрадені на Євро 2012, Рівненщина могла б безбідно існувати кілька десят років

Політика 19-лип, 2012, 23:599 prov 876
На прес-конференції у Рівному народний депутат України, член фракції «БЮТ-Батьківщина», Остап Семерак розповів про фантастичні за фінансовими об’ємами розкрадання державного бюджету представниками нині діючої влади.
У 2007 році, за часів уряду Юлії Тимошенко, на програму проведення ЄВРО 20012 було затверджено 18 мільярдів гривень. Цих коштів було абсолютно достатньо. Проведені тендери за участю іноземних компаній цьому яскраве підтвердження. Але вже тоді представники Партії регіонів заявляли, що вони б змогли вкластися у значно менший бюджет. Після перемоги на Президентських виборів витрати на підготовку до проведення цих змагань почали стрімко зростати. І як результат, футбольне свято обійшлося нам у 89 мільярдів українських грошей, а якщо поділити на кожного з мешканців країни, то по 2 тисячі гривень з людини.
- Влада всіляко намагається приховати реальні витрати на ЄВРО, - зазначив Остап Семерак, - але варто зайти лише на сайт уряду, щоб побачити там реальні цифри. 50 мільярдів гривень – з державного бюджету, 20 – інвестиції під гарантії уряду, ще 10 взяли з державних підприємств, таких як «Укрзалізниця» для прикладу. Цікаво, що всі ці кошти було окремим законом виведено з під сфери тендерних закупівель. Тобто, назначили людину, яка й на власний розсуд цими коштами розпоряджалася. Уряд Азарова, після приходу до влади, усунув від роботи всі іноземні фірми, натомість призначили працювати фірми, підконтрольні самим урядовцям. І як факт, експерти зазначають, що з цих 50 мільярдів гривень, виділених на ЄВРО, 30 відсотків вкрадено. Є факти, які доводять правоту експертів, але влада не поспішає боротися з корупціонерами, тобто з собою. Натомість, Віктор Янукович ордени вручив за підготовку до ЄВРО. Свій орден одержав і Борис Колєсніков, фірма якого реконструювала стадіон «Олімпійський» в Києві. Кажуть, що з 4, 5 мільярдів гривень, виділених з бюджету, 2 мільярди потрапили комусь у кишеню.
Прес-служба Рівненського обласного регіонального виборчого штабу об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору