Рівне:

Створення та просування сайтів

«Замінована» у Рівному школа, батькам виллється в копійку

Рівненська область 12-жов, 2010, 09:549 Lobanovskiy 992
На що діти гаразд, іноді батьки навіть і не здогадуються. І пізнання світу підростаючим поколінням обертається часом непередбачуваним. Приводів для хвилювань двоє синів у сім’ї рівнян не давали, але днями «втнули» таке, що матері та батькові доведеться тепер розраховуватися за вчинки дітей.

У чергову частину Рівненського міськвідділу міліції сьомого жовтня о 15.43 надійшло повідомлення, що в одному з навчальних закладів нового типу Рівного закладено вибухівку. Подібні дзвінки одразу «піднімають» на ноги усі оперативні служби. Відтак до школи прибули слідчо-оперативна служба, працівники МНС, експертно-криміналістичного центру та швидкої допомоги.
Понад двісті осіб — учні, педагоги та персонал — евакуювали. Втім бомби так і не знайшли, проте знайшли «мінерів».
Батьки того дня були на роботі, коли два сини — 10-річний Євген та 11-річний Ян, залишилися через хворобу вдома. Тож маючи вдосталь вільного і неконтрольованого часу діти вирішили «розважитися». Вони зателефонували у свою школу та увімкнули аудіозапис про замінування, знайдений у Інтернеті. Брати пізніше зізналися, що одразу ж після свого «дзвінка» повідомили і секретаря навчального закладу про розіграш. Та було вже пізно…
— На батьків складено адміністративний протокол за статтею 184-ю Кодексу «Про адміністративні правопорушення» щодо неналежного виховання своїх дітей, — констатував начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області Руслан Мельник. — Протокол буде скеровано до суду для притягнення батьків до відповідальності, а дітей поставлено на профілактичний облік з метою недопущення в подальшому таких вчинків.
Батько юних «мінерів», хоч і сам не очікував такого від свої синів, зазначив, що до всього слід ставитися по-філософськи:
— Діти ростуть і пізнають світ. А коли пізнаєш світ, то робиш помилки. Саме головне, щоб вони зрозуміли, що неправильно вчинили.
Та попри виховну роботу, батькам Євгена та Яна тепер доведеться покрити всі витрати, пов’язані із хибним викликом оперативних служб. А сума тут обраховується у тисячах гривень…

Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору