Рівне:

Створення та просування сайтів

Коли слабне чоловіча сила

Про це 07-чер, 2007, 18:399 prov 9 641
Від чого так буває?

З віком в організмі чоловіка відбуваються природні зміни в одному з найважливіших відділів головного мозку – гіпоталамусі, що регулює діяльність головної ендокринної залози – гіпофізу. У результаті порушується вироблення гіпофізом гормонів, що стимулюють діяльність чоловічих статевих залоз — яєчок.

Тестостерон у чоловічому організмі регулює діяльність яєчок, придатків яєчок, насінних пухирців і простати. Він стимулює утворення сперми, а також визначає лібідо, статеве порушення й інтенсивність оргазму. Не менш важливе значення мають супутні захворювання – гіпертонічна хвороба, атеросклероз, цукровий діабет, алкоголізм та ін.

Мої роки, моє багатство?

У більшості чоловіків критичний вік настає між 50 і 55 роками (за деякими даними, навіть значно раніше). Це період, коли чоловік починає страждати почуттям неповноцінності у зв’язку з ослабленням ерекції статевого члена, а постійне зосередження уваги на цій обставині тільки погіршує становище і може викликати захворювання, іноді з важкими психоневротичними наслідками.

Порушення статевої функції спостерігаються у 80 відсотків чоловіків — у них знижуються потяг та потенція. Це, в свою чергу, проявляється в ослабленні ерекції, передчасному сім’явиверженні і “стертості” оргазму. Особливо виразне зниження вироблення тестостерону виявляється в зміні структури і порушенні діяльності простати. Тому серйозною проблемою клімактичного періоду в чоловіків є її збільшення. Перші ознаки аденоми простати можуть проявитися вже в 30-40-літньому віці. У 50 років аденома виявляється приблизно в 50% чоловіків, у 60 років – у 60%, у 70 років – у 70%.

Хвороба віку

Клімакс, а точніше, клімактеричний період, протягом якого відбувається вікова фізіологічна перебудова організму – це закономірний етап у житті кожної людини – як чоловіка, так і жінки. Різниця лише в тому, що в чоловіків ця перебудова зазвичай проходить м’якше і починається трохи пізніше, ніж у жінок, – а саме в 50-60 років.

Що при цьому відбувається?

Як правило, в чоловіків ознаки клімаксу не дуже помітні і поступово зливаються з ознаками старості. Однак двоє з десяти представників чоловічого роду можуть почати скаржитися на відчуття “припливів”, що супроводжуються почуттям жару, пітливість, тахікардію (прискорене серцебиття), задуха, запаморочення, ниючі болі в лівій половині грудей, особливо в стресових ситуаціях. У них періодично “скаче” артеріальний тиск, з’являється відчуття внутрішнього занепокоєння, дратівливість, погіршується пам’ять і здатність концентрувати думки. Чоловік стає запальним, роздратованим, після вибухів гніву зазвичай настає апатія.

Що робити?

В принципі, немає підстав сприймати гормональну перебудову як хворобу. Чоловічий клімакс – явище тимчасове. Як правило, він триває від 2 до 4 років. При правильному поводженні чоловічий клімакс проходить, не залишаючи серйозних наслідків і не викликаючи різного роду розладів. Оскільки зниження вироблення тестостерону є чинником ризику розвитку аденоми простати, а, відповідно, і раку, то необхідно регулярно звертатися за консультацією до уролога для проведення обстеження.

Секрет

Як „не захворіти” на клімакс? Ослаблення „чоловічої сили” залежить не тільки від порушення діяльності статевих залоз, вікових змін, але і від занепаду фізичної і психічної активності. Ті чоловіки, які ведуть здоровий спосіб життя, не п’ють і не палять, можуть зберегти потенцію і до 80 років. Часто, побачивши за собою якісь зміни (більшість чоловіків слова “клімакс” бояться, як вогню), чоловік починає комплексувати і думати, що „життя скінчилося”. А даремно!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору