Рівне:

Створення та просування сайтів

Як у районному відділі освіти кошти розподіляли

Кримінал 12-лис, 2010, 12:449 Lobanovskiy 1 087
На 4,6 мільйона гривень порушень зафіксувала ревізія КРУ у відділі освіти Березнівської райдержадміністрації.


Під час контрольного заходу ревізори зафіксували, що в ревізійному періоді відділ освіти неодноразово купував матеріальні цінності за завищеними цінами, що зумовило до збитків на 232,2 тис. гривень. Наприклад, торік у приватного підприємця було придбано шкільний автобус за 148 тис. гривень, середня ринкова вартість якого, за висновками відповідних спеціалістів, становила 78,7 тис. гривень. В результаті було втрачено понад 69 тис. гривень.
Не у відповідності до економічної та функціональної класифікації видатків бюджету у ревізійному періоді було проведено витрат на понад 228 тис. гривень. Замість того, щоб купити відповідно до кошторису автомобіль-асенізатор, заклад придбав за 84,4 тис. гривень огорожу з монтажем. Видатки на модернізацію комп’ютерів в сумі 99,6 тис. гривень було проведено не за рахунок коштів на реконструкцію, як регламентовано законодавством, а за рахунок асигнувань на капітальний ремонт, а видатки на оплату комунальних послуг, які використовували централізована бухгалтерія і методкабінет, проведено за рахунок видатків, передбачених для групи господарського обслуговування – 44,6 тис. гривень.
Сім принтерів та два комп’ютери, придбані в 2008-2009 роках за 25,9 тис. гривень для загальноосвітніх шкіл району, використовувались не за призначенням – їх встановлено в кабінетах, де розміщена централізована бухгалтерія та група господарського обслуговування, а автомобіль вартістю 57,4 тис. гривень, придбаний у 2008 році для потреб групи централізованого господарського обслуговування, перебував у розпорядженні начальника відділу освіти.
Під час контрольного заходу ревізори зафіксували низку порушень у нарахуванні та виплаті заробітної плати, премій. Крім того, виявлено факти оплати підрядникам завищеної вартості та обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт за 2008-2009 роки і тим самим нанесено 81,1 тис. грн. збитків. Через надання необґрунтованих знижок до орендних ставок заклад у 2008 – 2009 роках втрачено можливість додатково отримати 407,4 тис. гривень доходів.
За висновками ревізорів КРУ, причина порушень – неналежний контроль начальника відділу освіти за станом фінансової дисципліни.
Матеріали ревізії скеровано до прокуратури. Як результат – 10 посадових осіб відділу освіти притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення бюджетного законодавства відповідно до вимог Бюджетного кодексу до порушників застосовано санкції у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та їх зменшення .
На контролі підрозділу КРУ – стан усунення порушень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору