Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті чоловік убив дружину

Закарпатська область 01-лют, 2011, 09:109 Lobanovskiy 894
Як казав класик, усі щасливі сім’ї схожі між собою, а всі нещасні --кожна нещасна по-своєму. Родина Н. із села Ганичі Тячівського району Закарпатської області належала саме до останніх.
Колись Микола та Олена непогано жили. Збудували власну оселю, виховували трьох діток. Як і більшість односільчан, глава сім’ї їздив на заробітки, непогано заробляв. Дружина поралася по газдівству. Але з часом обоє пристрастилися до “зеленого змія”. А де горілка, там про щастя можна забути. У сім’ї часто виникали п’яні сварки та бійки, під час яких від домашнього тирана діставалося і дружині, і дітям. У свою чергу Олена теж мала запої, могла кудись повіятися з хати на тривалий час.
Не витерпівши такого життя, старша донька, 16-річна Оксана (батьки частенько її лупцювали), пішла з дому й проживала у своєї бабусі в селищі Дубове. Там же й ходить до школи. А двоє синів (одному тепер 10, іншому 14 років) залишилися мешкати з батьками.
Глава сім’ї останнім часом працював кочегаром у котельні в сільській школі. З кожним днем все більше пив і бешкетував, односільчани кілька разів навіть заявляли на нього в міліцію, бо п’яний чіплявся на вулиці до людей. Олена теж деградувала. Рано чи пізно, але в цій сім’ї мала таки статися трагедія...
Молодший брат постійно просив сестру, аби бабуся і його забрала жити до себе, мовляв: з батьками мені важко. Проте бабуся -- старша жінка, особливих статків не має і часто хворіє. Тож ростити й годувати двох онуків їй тяжко. І от наприкінці січня цього року, під час чергової зустрічі з сестрою, малий знову розплакався, просячи його забрати від батька. Далі ж ошелешив Оксану страшними словами:
-- А ти знаєш, де наша мамка, яку всі шукають? Нянько забив її, а тіло вкинув у наш колодязь! Вона й далі там лежить...
Олена справді кудись зникла з хати ще наприкінці грудня 2009 року. Оскільки під час запоїв жінка часто зникала на тривалий час з дому, родичі та сусіди подумали, що вона в черговий раз кудись повіялася. Гадали: нагуляється й повернеться. Тим паче, що й сам Микола запевняв, що Олена поїхала кудись на заробітки...
Однак дитина слізно переконувала: маму вбив батько, і вона вже ніколи не повернеться. Страшною новиною Оксана поділилася з бабусею. Літня жінка зібрала в хаті інших родичів, і вирішили їхати у Тячівський райвідділ міліції.
24 січня надійшла заява про скоєння вбивства від брата зниклої жінки. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Однак поговорити з підозрюваним відразу не вдалося: Микола був такий п’яний, що й говорити не міг...
Доки газда за ніч проспався, міліціонери взялися розкопувати старий колодязь завглибшки шість метрів. З нього сім’я колись брала воду, але потім прилаштували для цього помпу, а в колодязі води не стало. Тепер він був завалений грунтом, камінням, листям і різним непотребом. Копати довелося довго: з вечора до ранку. Коли зняли верхній шар, очам відкрилася страшна картина: на глибині близько чотирьох метрів лежав розкладений людський труп.
Протверезілого господаря оселі доставили в райвідділ, а тіло -- у морг районної лікарні. Під час допиту чоловік зізнався у скоєному вбивстві дружини. Трагедія сталася ввечері 27 грудня 2009 року.
Коли господар прийшов додому, дружина пиячила з сусідкою. Між подружжям виникла сварка, далі дійшло до рукоприкладства. Від гріха подалі сусідка втекла з хати, за нею вибігла й Олена. Розлючений чоловік кинувся за нею. Догнав жінку на березі річки. Схопивши за волосся, потягнув до води з наміром утопити. Але далі, каже, передумав і витягнув на берег.
Залишивши жінку лежати на землі, пішов додому. Потім узяв зі собою старшого сина й тачку, удвох повернулися до річки й привезли Олену додому. Микола та його 14-річний син тепер стверджують: жінка нібито ще дихала, коли її привезли додому. Але вночі нещасна померла (від побоїв, переохолодження в студеній воді чи утоплення, має з’ясувати судмедекспертиза).
Замість того, щоб заявити в міліцію й чесно зізнатися у скоєному, чоловік вирішив приховати сліди злочину. Серед ночі розбудив старшого сина, й удвох віднесли тіло та вкинули у недіючий колодязь. Згори все присипали, аби не було видно трупа. Отак цілий рік і прожили поруч із мертвим тілом в колодязі! Що мали при цьому відчувати бідні діти -- цим вічно п’яний батько, вочевидь, не переймався…
Як повідомляє перший заступник начальника Тячівського райвідділу міліції Василь Банк, за цим фактом порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу “Тяжкі тілесні ушкодження”. Якщо ж експертиза доведе, що жертва померла відразу від заподіяних травм чи була утоплена, стаття, скоріш за все, буде перекваліфікована на “Навмисне вбивство”. Самого Миколу заарештовано. Слідство у цій справі триває.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору