Рівне:

Створення та просування сайтів

5 злочинців на Рівненщині конвертували у готівку 13 мільйонів гривень

Рівненська область 15-лют, 2011, 10:129 Lobanovskiy 815
Завдяки скоординованим діям органів прокуратури та внутрішніх справ припинено діяльність потужного «конвертаційного центру», організованого 5 мешканцями м.Рівного та через який конвертовано у готівку 13 мільйонів гривень.
Встановлено, що 5 членів організованого злочинного угрупування упродовж 2008-2010 років створили у м.Рівне ряд фіктивних приватних підприємств для здійснення фінансово-господарських операцій, які насправді маскували незаконну діяльність з конвертації безготівкових коштів у готівку. Учасники групи оформляли на місцевих мешканців (в основному малозабезпечених громадян) за грошову винагороду необхідні документи для державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, підшуковували замовників конвертації коштів та шляхом підроблення бухгалтерських і податкових документів здійснювали фіктивне підприємництво та інші злочини у сфері господарської діяльності.
Всього за період з грудня 2008 року по жовтень 2010 року зловмисники конвертували у готівку грошові кошти, які надійшли від різних суб'єктів підприємницької діяльності, у сумі 13 мільйонів гривень. Вказаним коштам надавався легальний вигляд, як оплата за товарно-матеріальні цінності, надані послуги, виконані роботи, які в дійсності не виконувались.
Слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Рівненській області розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням членів зазначеної групи у вчиненні фіктивного підприємництва, службового підроблення, легалізації доходів одержаних злочинних шляхом, завершено.
Прокурором затверджено обвинувальний висновок у зазначеній кримінальній справі та скеровано до суду для розгляду.


Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору