Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині ліквідовано «конвертаційний центр»

Рівненська область 09-сер, 2010, 11:399 Lobanovskiy 941
Враховуючи колосальні втрати бюджету нашої країни від тіньової діяльності, боротьба з цим негативним явищем набуває пріоритетного значення для правоохоронних органів, в тому числі й для органів прокуратури області.
У черговий раз правоохоронці Рівненщини ліквідували діяльність «конвертаційного центру», дії якого були спрямовані на отримання неконтрольованого державою доходу, внаслідок чого державним інтересам завдано збитків у великих розмірах.
Встановлено, що двоє мешканців Вінничини та один рівненчанин, зорганізувавшись у стійку злочинну групу, створили ряд фіктивних фірм, які впродовж 2008-2010 років використовувались у тіньовій схемі для конвертації безготівкових коштів у готівку. За час існування «конверта» було переведено у готівку близько 5 мільйонів гривень. Такими протиправними діями державі завдано збитків у вигляді ненадходження до бюджету обов’язкових платежів на загальну суму 970 тисяч гривень гривень.
За фактом вчинення фіктивного підприємництва у складі організованої злочинної групи слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Рівненській області порушено кримінальну справу. Учасників злочинної групи затримано в порядку статті 115 КПК України, для них судом обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Хід слідства у кримінальній справі перебуває на контролі прокуратури області.
Варто зазначити, що з початку цього року правоохоронні органи Рівненщини викрили діяльність трьох «конвертаційних центрів».
Судом винесено обвинувальні вироки у двох кримінальних справах та засуджено за вчинення подібних злочинів членів двох організованих злочинних груп.

Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору