Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині викрито потужний конвертаційний центр

Кримінал 08-жов, 2009, 10:329 prov 1 811
На Рівненщині  викрито потужний  конвертаційний центр


Працівники УБОЗ УМВС України в Рівненській області затримали 3 учасників злочинного угруповання, які впродовж 2006-2008 років створили низку фіктивних підприємств, чим завдали збитків державі на понад 22 мільйона гривень.
Головним у злочинній групі був 32-річний мешканець Рівненської області, він же був заступником директора в кожній із фіктивних фірм. Молодий чоловік самостійно розробляв план спільних злочинних дій, координував усіх співучасників, безпосередньо брав участь у створенні та придбанні суб’єктів підприємницької діяльності, їх державній реєстрації на підставних осіб, відкритті розрахункових рахунків у банківських установах, забезпечував ведення бухгалтерського обліку фіктивних підприємств для прикриття незаконної діяльності з конвертації безготівкових коштів у готівку.
За свої послуги зловмисники отримували два відсотки від проконвертованої суми. Клієнтів, які бажали незаконно перевести безготівкові кошти у готівку та ухилитися від сплати податків, виявилося майже триста. Для них було переведено у готівку понад 135 мільйонів гривень, водночас учасники злочинної групи ще й привласнили майже 100 мільйонів безготівкових коштів. Серед клієнтів ”конверта” були й ті суб’єкти підприємницької діяльності, які стали переможцями тендерних програм та через фіктивні фірми провели безготівкові розрахунки майже десять мільйонів гривень бюджетних коштів.
Зараз кримінальну справу, порушену стосовно всіх учасників угрупування, направлено до суду. Кожному вже обрано міру запобіжного заходу, двоє з них перебувають під вартою.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору