Рівне:

Створення та просування сайтів

Поет життя сприймає кольорово

Головна 17-бер, 2011, 12:459 Lobanovskiy 14 910
Багатою на літературні таланти виявилась березнівська земля. Три вихідці з району є членами спілки письменників України, ще добрий десяток позаспілчанських авторів теж засвітились власними виданнями.

Поет життя сприймає кольорово


Зараз на творчому злеті – місцевий журналіст і поет Павло Рачок, який буквально щороку радує шанувальників красного слова новою збіркою. Про його творчу палітру свідчать самі назви книжок: ”Любисток для матері”, „Храми душі”, „До чистих джерел”, „Посію руту”, „Сонячне коло”, „Проростає гвоздиками пам’ять”, „Співанка вітру”. А нещодавно у видавництві „Роса” вийшла нова книжка березнівчанина „Зойк білокрилих птиць”.
Із цієї нагоди в літературно-музичній вітальні районної бібліотеки відбулася театралізована презентація тринадцятої за рахунком книжки Павла Рачка. Ведуча та декламатори „пройшлися” поетичним доробком літератора, який, як він сам зізнався, життя сприймає кольорово. І слід додати – музично, бо на слова поета місцеві композитори вже створили понад 20 пісень. Як зауважив на творчій зустрічі один із співавторів Володимир Козак, сам душевно-мовний склад поетичних рядків на зразок „кучеряві вишні на дорогу вийшли”, спонукає до музичного оформлення думки. Тому дуже доречним було виконання ряду творів у пісенній формі.
Із творчим успіхом Павла Рачка привітали місцеві літератори Борис Боровець, Надія Ярмолюк, кандидат наук Тетяна Мартинюк, а автор кількох книг із краєзнавства голова районної ради Віталій Лашта запевнив, що місцева влада й надалі підтримуватиме через спеціальний фонд видання книг талановитих березнівчан.
Петро ЖЕЛІНСЬКИЙ,
Березне.
Фото автора
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору