Рівне:

Створення та просування сайтів

250-кілограмову авіабомбу виявили на Тернопільщині

Тернопільська область 21-бер, 2011, 10:569 Lobanovskiy 993
Німецьку авіабомбу SC-250 часів Другої світової війни виявили у місті Чорткові. Цілком ймовірно, що бомба могла спрацювати та завдати значних руйнувань, зсуву ґрунту, адже небезпечна знахідка знаходилась неподалік житлових будинків.
Першим звернув увагу на підозрілий предмет водій, котрий проїжджав неподалік. Він же повідомив про небезпечну знахідку рятувальників. Піротехніки, прибувши на місце виклику, зрозуміли, що мають справу з неординарним випадком. Адже бомба ледь виднілася з-під ґрунту та каміння на схилі у п’яти метрах від дороги. За попередніми висновками саперів, вибуховий предмет міг би спрацювати у будь-яку мить з розлітанням осколків до 1,2 кілометрів. Тож, аби уникнути непоправного, було проведено екстрене засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, де йшлося про оповіщення та евакуацію населення із найбільш небезпечної зони у радіусі 400 метрів. Із 147 дворів було відселено 520 осіб, з яких 142 дитини.
Упродовж кількох годин піротехніки працювали над вилученням авіабомби. Процес ускладнювало каміння навколо неї. Для знешкодження авіабомби її перевезли у кар’єр за 15 кілометрів від місця знахідки. При транспортуванні проводилася евакуація населення із прилеглих до маршрутного шляху дворів. Всіма роботами щодо вилучення та знешкодження небезпечної знахідки керував начальник Управління МНС Євген Лукавий.
Того ж дня авіабомба була успішно знешкоджена.

УМНС у Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору