Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львівській аптеці-музей з’явилась нова поличка

Львівська область 12-кві, 2011, 12:459 prov 818
З поміж кам'яниць у старовинних кварталах Львова, що оточують площу Ринок, вирізняється будинок, де уже третє століття діє найдавніша з існуючих у Львові аптек. Відкрита ще у 1732 р. військовим фармацевтом Ноторпом. У 1966 р. на базі старовинної аптеки створено музей історії фармації, якому у 1972 р. присвоєно звання народного.
Зберігся старовинний інтер'єр торгового залу аптеки, поліхромні розписи стелі, що виконані на початку ХІХ ст. віденськими майстрами і символізують чотири складові елементи всесвіту: вогонь, воду, землю і повітря.
У торговому залі при рецептурному столі змонтовано три аптечні ваги, стояки яких використовуються, як електричні свічники. Представлені старовинні касові апарати. В аптеці можна побачити унікальну колекцію аптечного посуду для зберігання медикаментів — це керамічні амфори XV-XVI ст., порцелянові, фаянсові, скляні і дерев'яні штанглази. Різноманітні аптечні ступки — кам'яні, чавунні, порцелянові, мідні, мармурові, агатові.
Під старовинний інтер’єр торгового залу, компанія «Натураліс-Україна», яка займається продажем фіточаїв, лікарських трав, а також зборів, виготовила та встановила поличку з продукцією компанії. Оформленням і розстановкою декору, займалась декоратор компанії, Ірина Карпова. Нова поличка, збирає біля себе велику кількість туристів, які розглядають її та фотографуються біля неї.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору