Рівне:

Створення та просування сайтів

Радивилів серед населених пунктів четвертої категорії здобув друге місце у всеукраїнському конкурсі на населений пункт найкращого благоустрою і підтри

Рівненська область 11-лис, 2011, 08:459 prov 1 184
9 листопада, під час Міжнародного Конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства-2011», що відбувається у Києві, в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті, 15, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк вручив перехідні кубки та дипломи Кабінету Міністрів України головам населених пунктів – переможців конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2010 рік.
Конкурс у сфері міського благоустрою проводиться з 1999 року, а з 2003-го він охопив і сільську місцевість. Кращих визначають у шести категоріях населених пунктів – відповідно до кількості мешканців. Таким чином першу категорію складають міста із понад 500 тис. жителів, другу – від 150 до 500 тисяч, третю – від 50 тисяч, четверту – міста з населенням до 50 тисяч мешканців, п’яту і шосту – відповідно селища та села. У попередні роки переможці конкурсу, крім традиційних перехідного кубка за перше та дипломів за друг-треті місця, отримували цінні призи – комунальну техніку та обладнання для благоустрою загальним обсягом 2 млн. грн. Проте життя вносить корективи, і цьогорічні переможці можуть розраховувати тільки на кубки та дипломи.
Всього у 2010 році участь у конкурсі взяли 68 населених пунктів, які перемогли у трьох попередніх відбіркових етапах конкурсу. Це 7 міст першої категорії, 8 – другої, 12 – третьої, 18 – четвертої, 7 селищ та 16 сіл. Відповідно до рішення експертів конкурсної комісії, кращими містами першої категорії у 2010 році стали Київ та Харків, другої – Вінниця та Івано-Франківськ, третьої – Іллічівськ Одеської області та Енергодар Запорізької, четвертої – Славутич Київської області та Монастириська Тернопільської. Найкращими селищами експерти назвали Решетилівку, що на Полтавщині та Чорнобаївку Черкаської області, серед найохайніших сіл кращою визнали Петропавлівську Борщагівку Києво-Святошинського району Київщини та Гнилиці Підвилочиського району Тернопільщини. Всього до переліку найошатніших міст і сіл України у 2010 році за рішенням експертів потрапили 39 населених пунктів України. Мери та голови сільрад цих населених пунктів стануть володарями дипломів Кабінету Міністрів України І ступеня та перехідних почесних кубків, а численні володарі других і третіх місць у кожній номінації – відповідно дипломів ІІ та ІІІ ступенів.
Нажаль, відсутність коштів на придбання призів переможцям конкурсу у цьому році вже позначилась на його престижності. Спостерігається зниження зацікавленості населених пунктів щодо участі у ньому. Тому Мінрегіон пропонуватиме передбачити у держбюджеті на 2012 рік кошти в сумі 2 млн. грн. для нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору