Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті визначили населений пункт найкращого благоустрою

Закарпатська область 01-гру, 2009, 07:509 Lobanovskiy 1 281
30 листопада ц.р. перший заступник голови облради Михайло Мартин провів засідання конкурсної комісії з проведення щорічного обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”.
Порядок денний склали два питання: „Затвердження зразка диплому обласної ради та обласної державної адміністрації”, „Розгляд матеріалів і визначення переможців конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”.
Відкриваючи засідання, Михайло Мартин коротко нагадав присутнім, що на 24 сесії депутати облради V скликання ухвалили рішення (№ 849 від 24 квітня 2009 р.) „Про проведення щорічного обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку“.
Проводиться він за трьома категоріями населених пунктів: I категорія – міста обласного значення; II категорія – селища, міста районного значення; III категорія – села. Передбачено два етапи: перший - на районному рівні серед населених пунктів сіл, селищ, міст районного значення з 1 листопада по 15 листопада; другий - на обласному рівні серед населених пунктів сіл, селищ, міст районного значення, які пройшли перший етап Конкурсу та міст обласного значення з 20 листопада по 1 грудня.
За результатами першого етапу на обласний рівень подали заявки та відповідні матеріали районні конкурсні комісії Ужгородщини, Іршавщині, Рахівщини та ін.
– У конкурсі „заробляються” гроші, адже призом для переможців стануть не лише дипломи обласної ради і облдержадміністрації, а й субвенції з обласного бюджету на розвиток інфраструктури населених пунктів. Розмір субвенції, яка надаватиметься як приз переможцям, становить від 10 до 50 тисяч гривень. Тобто, є матеріальна зацікавленість - як найголовніший момент мотивації праці всією громадою. Іншими словами, обласна влада зробила все для того, аби допомагати населеним пунктам регулювати цей надто важливий напрям роботи. Адже слід пам’ятати: благоустрій-це візитна картка кожного населеного пункту. За зовнішнім виглядом оселі, двора судять про його господаря одвіку. А за виглядом територіальних громад – про район та область.
Не варто забувати, – підтримав розмову заступник начальника оргвідділу та взаємодії з органами місцевого смаворядування облради Михайло Пригара,- що свого часу міста Мукачево та Чоп подали документи на участь у всеукраїнському конкурсі з благоустрою, виграли призові місця, але додому повернулися без обіцяних нагород. Це внесло в життя громад елемент розчарування. Тому таке повторитись не повинно.
Отож, – наголосив начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Василь Романець,- як на мене, необхідно збільшити суму винагороди, щоб зацікавити громади предметніше. І до цього питання ми повинні підійти особливо уважно і виважено.
В обговоренні поданих на конкурс матеріалів активно висловились заступник начальника управління регіонального розвитку містобудування та архітектури ОДА Олег Боршовський, заступник начальника головного фінансового управління ОДА Степан Борис, начальник Служби автодоріг у Закарпатській області, депутат облради Василь Маркович, начальник обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству Володимир Чіпак, заступник начальника державного управління екології та використання природних ресурсів в Закарпатській області Михайло Гайдур та ін.
Після жвавого обговорення питань порядку денного, затверджено зразок диплому облради та облдержадміністрації із символікою держави та області, а відтак визначено переможців. Врахувавши всі „за” і „проти”, перше місце присуджено с. Кам’яниця Ужгородського, друге – с. Білки Іршавського, третє – с.Поляна Свалявського районів.
Найкращим селищем міського типу визнано Великий Бичків Рахівського району.
Також комісія рекомендувала внести зміни у відповідне рішення облради щодо проведення щорічного обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”, збільшивши суму винагороди переможців, а також додати до показників-критеріїв рівня благоустрою території міста, селища , села ще один, як на думку членів комісії, надто важливий показник - виконання дохідної частини бюджету.
У засіданні взяв участь і виступив також заступник керуючого справами - начальник відділу оргроботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування виконавчого апарату облради Іван Бібен.

Про це повідомляє Анна Романенчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору