Рівне:

Створення та просування сайтів

У Червонограді розшукати шахрайок, міліціонерам допомогла місцева жителька

Львівська область 11-лис, 2011, 08:509 prov 962
До Червоноградського міськвідділу міліції ще у липні місяці звернулась місцева мешканка пані Марія. Жінка була у розпачі. Вона розповіла правоохоронцям як одного літнього ранку до неї прийшли дві жінки, віком 25-40 років, проситись на квартиру. Обоє розповідали, що приїхали з іншої країни і привезли на продаж масло, олію та інші продукти харчування.
Пані Марія мешкала сама, нічого не підозрюючи вона без вагань дозволила жінкам пожити у неї. Шахрайки одразу поселились у пенсіонерки, а вже наступного дня почали просити позичити їм 4 тисячі гривень. Старенька спочатку вагалась, а коли квартирантки запропонували надати під заставу золоті вироби – погодилась. Узявши гроші шахрайки зникли, а пенсіонерка побачила, що ювелірні вироки зовсім не золоті. Після того жінка одразу звернулась до міліції.
Із подібною заявою до міліції звернулась ще одна місцева бабуся. До неї завітали ті самі шахрайки і виманили у старенької понад 4 тисячі гривень і 200 доларів США.
«Правоохоронці ніяк не могли вийти на слід зловмисниць, адже вони «працювали» не лише у Червонограді, а по всій території Західної України. Невідомо скільки часу правоохоронці б ще розшукували гастролерок, якби не один випадок на Червоноградському ринку», - розповідає Оксана Козачок, помічник начальника по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області.
Минулого тижня пані Марія, яка так гостинно прийняла у себе вдома двох шахрайок, пішла за продуктами на місцевий ринок. Бабуся була дуже спостережливою, тому одразу помітила жінку, яка нервово вдягала і знімала капішон. Придивившись уважніше вона упізнала свою кривдницю, тому вирішила прослідкувати за нею. Незабаром пенсіонерка помітила і другу квартирантку, яка вела під руку стареньку бабусю. Шахрайки зникли за будинками, там вони сіли на лавку і про щось розмовляли. У цей час пані Марія зателефонувала до міліції.
Однак коли правоохоронці прибігли на ринок, там гастролерок не було. Слідчі обнишпорили увесь район і знайшли зловмисниць у квартирі бабусі, з якою шахрайки познайомились на базарі.
Червоноградським райвідділом міліції проти них порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України (Шахрайство вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років ).

Сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору