Рівне:

Копчення сала

Кулінарні рецепти 12-янв, 2012, 15:319 prov 1 939
Потрібно: сало, розсіл: 1 л води, 160 г солі, ароматні приправи: 5 горошин запашного перцю, лавровий лист, 4 бутони гвоздики, 3 великих зубці часнику
Спосіб приготування:
Копчення сала в домашніх умовах передбачає наявність домашньої.Підготовлене сало ділимо на шматки на свій розсуд. Потім потрібно його засолити в розсолі. Розсіл з води і солі кип’ятимо на плиті, додаємо ароматні приправи, очищений часник. Сало викладаємо у великих емальований посуд і заливаємо розсолом, прикриваємо кришкою і витримуємо 2,5 тижні. Час від часу шматки потрібно перевертати, для поліпшення посолу.
Готові шматки дістаємо, обмиваємо і перев’язуємо шпагатом. За мотузку підвішуємо сало в прохолодному місці на пару днів.
Коптиться таке сало на тирсі яблуні або груші, поки не набуде золотисто-коричневий колір.
Для додаткового аромату, готові шматки змащують товченим часником і посипають червоним перцем.
Схожі новини
Створення та просування сайтів Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Календар
«    Июнь 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Вгору