Рівне:

Створення та просування сайтів

На Дубенщині рятувальники МНС провели відпрацювання населених пунктів, що найбільш вражені пожежами

Рівненська область 03-лют, 2012, 14:099 prov 741
Щорічно з настанням холодів посилюється небезпека збільшення кількості пожеж у житловому секторі. До цього під час опалювального сезону призводять порушення експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання. Про це знає кожен, та не кожен тих правил дотримується. І прикро, бо за свої помилки люди платять занадто дорогою ціною – життям. З метою попередження пожеж та загибелі на них людей, перевірки протипожежного стану житлового сектору, працівниками Управління МНС у Рівненській області, спільно із Управлінням Держтехногенбезпеки, проведено рейдову перевірку одного з пожежонебезпечних населених пунктів Дубенського району - села Повча. Нещодавно в цьому населеному пункті внаслідок куріння в нетверезому стані у приватному будинку загинув чоловік. Подібні рейди в області проводяться по декілька разів на рік,- повідомляє Провінційці прес-служба МНС.
Рятувальники спілкуються з людьми, пояснюють, як уникнути лиха. Безперечно, це дає позитивні результати, оскільки громадяни задумуються над питаннями власної безпеки, звертаються по допомогу до фахівців. Але особливої уваги потребують малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Під час подвірного обходу будинків, фахівці МНС вкотре нагадували жителям приватних будинків про суворе дотримання правил безпеки у побуті та роздали листівки із порадами як запобігти біді. Під час рейду також зустрічались і поодинокі громадяни, які ведуть не досить здоровий спосіб життя, полюбляють палити у власній оселі у компанії «оковитої». Такі люди віднесені до «групи ризику» і з боку працівників сільської ради з ними проводиться відповідна робота.
В ході перевірки, обстежені всі без винятку житлові будинки, інформація про недоліки і надання практичної допомоги буде направлена у сільську раду. Та це тільки одна із сторін тієї роботи, яку проводять працівники служби цивільного захисту. Не менш важливим є навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті та виробництві. Для цього в приміщенні сільради виділене спеціальне приміщення, обладнане наглядною агітацією, громадські інструктори проводять заняття з всіма верствами, а співробітники пожежно-рятувальної служби та Держтехногенбезпеки є постійними гостями в місцевій школі.
Керівництвом Управління МНС України в Рівненській області прийнято рішення спільно з інспекцією Управління Держтехногенбезпеки здійснювати профілактичне відпрацювання населених пунктів по декілька разів на місяць.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору