Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 01-травня, 2008, 12:479 prov 1 136
Школярка з Прикарпаття подала апеляцію на якість тестів
В Івано-Франківській області учениця написала апеляційну скаргу на формулювання питань у тестах з української мови та літератури. Про це повідомила методист Калуського районного відділу освіти Івано-Франківської області Світлана Вербинська.
– У однієї учениці виникли претензії до формулювання питання, і вона написала апеляційну скаргу, – зазначила Вербинська. – Хоча така форма скарги і не передбачена: діти мали право скаржитися на процедуру проведення тестування і результат. Але і цю, єдину скаргу, ми відправили до центру обробки результатів.

Україна знизила світові ціни на пшеницю
Ціни на пшеницю на світовому ринку опустилися з рекордних значень до п’ятимісячного мінімуму. Як пише видання The Financial Times, це сталося після того, як Україна зняла обмеження на експорт зернових.
На торгах на біржі CBOT пшениця з постачанням у травні подешевшала відразу на 6,2%, до 8,16 долара за бушель (35,24 літра). За останніх 12 місяців пшениця на світовому ринку подорожчала удвічі.Через різке зростання цін на зерно багато найбільших виробників пшениці ввели обмежувальні заходи на її експорт, оскільки побоювалися дефіциту товару на внутрішньому ринку. Зокрема, так учинила Росія, ввівши спеціальне мито у 40 відсотків, але не менше 105 євро за тонну. Спочатку мито мало діяти до 30 квітня, але потім його дія була продовжена до 1 липня.
Нагадаємо, що в березні уряд України прийняв рішення збільшити квоту на експорт зерна, одночасно продовживши її дію з 31 березня до 1 липня 2008 року.

Американські пілоти заснули за штурвалом літака
Американська авіакомпанія „Go! Aіrlіnes” звільнила двох пілотів, які, заснувши за штурвалом під час перельоту над Гавайськими островами, пролетіли злітно-посадову смугу аеропорту на 24 кілометри.
Літак здійснював політ з Гонолулу в аеропорт Хіло. Співробітники контрольної служби намагалися зв’язатися з пілотами по радіо протягом 25 хвилин. Коли льотчики, нарешті, відповіли, літак уже пролетів на 24 кілометри далі місця посадки. Потім літак повернувся на заданий маршрут і успішно сів в аеропорту Кволо.
Незважаючи на щасливий кінець, керівництво авіакомпанії прийняло рішення про звільнення обох пілотів

Теракти можуть зірвати Олімпіаду в Пекіні
Генеральний секретар Інтерполу Рональд Ноубл попередив, що Олімпіада в Пекіні залишається реальною ціллю для терористів. Глава міжнародної поліцейської організації зауважив, що китайським колегам надається допомога щодо розвідувальної інформації та навчання персоналу.
Ноубл підкреслив, що на Пекінській олімпіаді вперше буде організована гаряча лінія між ним і керівником олімпійської служби безпеки. На думку глави Інтерполу, останніми роками з терористичною загрозою стикаються всі країни, які проводять Олімпійські ігри.

Шекспіра переклали сленгом
Британський сатирик Мартін Баум випустив збірку з 15 п’єс Шекспіра, що має назву «Бути чи не бути, в натурі? Гід по Шекспіру для сучасної молоді». У новій версії Гамлет отримав ім’я Амлет, а крилатий вираз «Бути чи не бути?» звучить як «Бути чи не бути, в натурі?».
Короткий опис трагедії «Ромео і Джульєтта» в обробці Баума звучить таким чином: «Верона була «поляною», яку ділили Монтеккі та Капулетті. Через те, що вони постійно «гнали» один на одного, принц Верони наказав їм охолонути, бо інакше вони отримають по мізках».
Автор нової версії Шекспіра каже: «Я знаю, що інтелектуали сприймуть її у штики. Я вже дав почитати збірку одному, і він відчув себе винним, бо вона здалася йому смішною».

Бобер розгромив у магазині вітрину з горілкою
Великий бобер проник у продуктовий магазин у російському місті Озерськ Челябінської області й учинив безлад. Тварина розгромила вітрину винного відділу магазину.
“В Озерську співробітниця продуктового магазину виявила в підсобному приміщенні великого звіра, про що відразу ж повідомила у міську службу МНС. Рятувальники, які прибули за викликом, виявили в магазині бобра. Звір, мабуть, наляканий лісовими пожежами, вирішив пошукати захисту в людей”, — говориться у повідомленні МНС. Рятувальників бобер не злякався, тому тварину вдалося легко впіймати і відвезти до лісу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору