Рівне:

Створення та просування сайтів

Громада виставила оцінку владі

Головна 29-лют, 2012, 18:459 prov 1 554
П’ятий раз поспіль очолює міську владу Березного Олександр Пилипака. Толерантний у відносинах з усіма й наполегливий в охоплені владним супроводом життя й побуту ростучого поліського поселення, у якому нині мешкає кожен четвертий житель району, він все-таки дає раду багатьом проблемам. Звичайно, 16 сесій і 27 засідань виконкому за рік, на яких розглянуто 315 питань, не є прямим показником успішності, але те, що Березне з поліських райцентрів за впорядкованістю виглядає виграшно,- заслуга влади.
З таких позицій і відбувався звіт міської ради перед громадою міста. Але чи можна охопити все, коли з 9,5 мільйонного бюджету міста, - 52 відсотки – дотація, а тільки на утримання освітніх установ потрібно 7,4 мільйона гривень? Отож на благоустрій залишається мізер: 261 тисяча гривень на ремонт і утримання доріг та 158 тисяч - на прибирання вулиць. Тому ця тема була найбільш болючою, про що засвідчили виступи та записки із залу. Особливо гострими були претензії Володимира Радіо, який критикував міськраду за неувагу до околиць, де й вулиці можуть бути неосвітленими й відходи невивезеними. Дивно, але з метою економії коштів, з 11 двірників залишилось працювати 5, і один доглядач – на двох кладовищах. До того ж кожна друге домогосподарство не користується послугами з вивезення сміття, але ж на відведене звалище воно, звісно, не потрапляє. Таке становище підриває фінансовий стан комунального господарства, якому конче потрібна спеціалізована техніка, у тому числі хоча б для часткової переробки відходів.
Скаржились березнівчани й на втрати тепла в теплотрасах. Висновок зрозумілий: кожен будинок повинен мати окремого котла, але ж без матеріальної участі самих мешканців тут не обійтись.
Як і під час попередніх звітів, представники громади пред’являли владі претензії й за громадський порядок на вулицях. Робочих місць не добавляється, а ось торгових точок розрослося до 254. Крім „підзарядки”, у багатьох із них існує цілий тіньовий сервіс самогоноваріння й точок розливу. Результат: за рік у місті зареєстровано 36 злочинів, 698 адмінпорушень, 159 актів насильства в сім’ї , від вандалізму „терплять” лавки, ліхтарі, урни, поштові скриньки, паркани вкриваються матюкальними написами, фотознімки яких були вручені міському голові під час звіту. Зрозуміло, тут недопрацьовують міліція, соціальні служби, освітні й культурні заклади, громадські організації. До речі, із запрошених керівників осередків політичних партій і громадських організацій так і ніхто не виступив ні із зауваженнями, ні з пропозиціями. Видно громаду за старою звичкою треба мобілізувати самій владі, як це було минулої весни на реконструкції міського парку з розподілом завдань по колективах.
Не всі відповіді на поставлені запитання задовольнили березнвчан, передусім через неможливість вирішення через той же брак коштів. А в підсумковому виступі присутнього на сході голови райдержадміністрації Ігора Мельника найбільш приємною була інформація про те, що завершується експертиза генплану забудови міста, а це дасть старт для масового будівництва індивідуальних будинків, ділянки під які вже відведені.
Петро ЖЕЛІНСЬКИЙ,
Березне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору