Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині судитимуть організовану злочинну групу з числа працівників "Державного ощадного банку України"

Головна 05-кві, 2012, 09:499 prov 1 195
Завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно трьох працівників банку, які вчинили розкрадання готівкових коштів зі сховища «Ощадбанку» на суму понад 5,5 мільйонів гривень, повідомляє прес-центр СБ України.
Досудовим слідством встановлено, що організатором групи була головний бухгалтер Рівненського обласного управління АТ “Ощадбанк”. Жінка давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримувати готівкові кошти зі сховища та передавати без оформлення будь-яких документів колишньому старшому контролеру-касиру сектору касових операцій, яка в подальшому передавала кошти керівниці.
Завідуюча касового вузла, маючи право доступу до інформації, яка обробляється в комп’ютерах філії, використовуючи пароль для входження в операційну систему банку своїх підлеглих, без їхнього відома несанкціоновано вносила завідомо неправдиві дані щодо передачі та отримання від районних відділень банку надлишків готівкових коштів.
З метою заохочення подальшої протиправної діяльності членами організованої групи, головний бухгалтер нараховувала їм значні премії та надбавки до зарплати.
Кримінальна справа стосовно трьох працівниць банку за ч.3 ст.28, ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою) ч.1 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ) та ч.2 ст.362 (несанкціоновані зміни інформації, яка обробляється в ЕОМ (комп’ютерах), вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб) кримінального Кодексу України із затвердженим обвинувальним висновком скеровано до Рівненського міського суду.
На майно обвинувачених накладено арешт у розмірі понад 6,6 мільйонів гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору