Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську на лаві підсудних опинилися шахраї, які завдали одному з банків мільйонні збитки

Івано-Франківська область 04-бер, 2010, 11:399 Lobanovskiy 1 026
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили організовану злочинну групу з числа службових осіб однієї з філій комерційного банку та товариства з обмеженою відповідальністю, які шляхом обману кредиторів та вкладників «заробили» майже 2 мільйона 300 тисяч гривень. До складу ОЗГ увійшли директор, начальник відділу та начальник служби безпеки філії банку, а також директор згаданого товариства.

Встановлено, що керманич філії був уповноважений керівництвом Головного офісу банку змінювати, доповнювати, укладати, розривати кредитні договори в межах встановленого банком ліміту. Тобто посадовець філії без погодження з Головним банком міг надавати кредит у розмірі до 200 тисяч гривень. Користуючись таким правом, «розпорядник» вступив у злочинну змову з своїми підлеглими та іншими особами.

Так, зловмисники підшукували людей, на яких оформляли фіктивні кредитні зобов’язання, договори застави, іпотеки, та осіб поручителів по фіктивних кредитах. Також шахраї готували та підписували довідки про зарплату, видаткові накладні на товарно-матеріальні цінності, тощо. Таким чином учасниками організованої злочинної групи було укладено 19 фіктивних кредитних договорів на підставних осіб та отримано і привласнено коштів банку на суму 2 мільйона 220 тисяч гривень.

Крім цього, банкіри створили фіктивне підприємство, через яке було легалізовано майже 290 тисяч гривень.

За вказаними зловживаннями було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) та ч.3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального Кодексу України. В ході досудового слідства було відшкодовано майже 1 млн. 250 грн., накладено арешт на майно в сумі майже 444 грн..

Наразі кримінальна справа направлена до суду.


Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору