Рівне:

Створення та просування сайтів

Невиконання рішення судів - це норма для сьогоднішньої влади, чи прикре непорозуміння?

Головна 10-кві, 2012, 16:319 prov 2 198
Тотальне порушення чинного законодавства та корупційні схеми, от що сьогодні характеризує чинну українську владу. Причому як на всеукраїнському рівні, так і на регіональних та районних рівнях. На жаль, не є в цьому винятком і Березнівський район, де голова райдержадміністрації плювати хотів на Законодавство України та рішення судів.
Відповідно до статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. Проте голова районної державної адміністрації порушуючи статтю 124 Конституції України, не виконує рішення суду, яке вступило в законну силу. Так, постановою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 7 грудня 2011 року позов громадянина Дежнюка Г.М. задоволено повністю: його поновлено на посаді начальника відділу освіти Березнівської райдержадміністрації з 21 березня 2011 року та зобов’язано виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу.
Але всупереч Конституції України та “здоровому глузду” голова Березнівської районної державної адміністрації Мельник Ігор Павлович уже більше трьох місяців не виконує дане рішення суду. Більше того, пан Мельник почав ігнорувати і виконавчу службу, яка своїм листом зобов’язала голову райдержадміністрації поновити Дежнюка на посаді. Однак, вже пройшло більше тижня як було видано виконавчий лист, а віз і нині там.
Окрім того, за період головування Мельника І.П. в районі відкрито декілька гучних кримінальних справ, а саме, по навчально-спортивному комплексу в селі Балашівка та загальноосвітньої школи у селі Богуші, де майже на 700 тисяч гривень завищена вартість робіт та матеріалів при реконструкції та будівництві цих об’єктів, по Будинку дітей та молоді, де вартість виконаних робіт завищена майже на 500 тис.грн.
Інспекція ДАБК (державного архітектурного будівельного контролю) через суд примусила район сплатити штраф за порушення у зведенні Будинку дітей та молоді в сумі близько 700 тисяч гривень. Виникає цілком справедливе запитання, а хто ж буде сплачувати даний штраф? Є великі сумніви, що штраф буде сплачено винуватцем події з власного карману, так як це і має бути в цивілізованій країні, де панують закони та є повага до людей. На жаль, сплачувати прийдеться нам, березнівчанам, що є платниками податків до районного бюджету.
І на завершення, варто наголосити, що Березнівщина сьогодні згідно рейтингу районів області по соціально-економічним показникам (які я отримав нещодавно від одного з народних депутатів України) впевнено займає останні місця майже з усіх показників. Пам’ятається, як губернатор Рівненщини пан Берташ запевняв, що буде звільняти тих, хто не справляється зі своїми посадовими обов’язками та порушуватиме чинне Законодавство України. Ось Вам, Василю Михайловиче яскравий приклад де потрібно приймати рішення про звільнення.
Прошу вважати, мою сьогоднішню публікацію, офіційним зверненням до голови облдержадміністрації та прокурора області з метою реагування на протизаконні дії керівника Березнівського району Мельника Ігора Павловича та прийняти в даному випадку рішення відповідно чинного законодавства. У разі якщо мої факти про порушення прав людини підтвердяться ВИМАГАЮ звільнити голову Березнівської райдержадміністрації зі своєї посади та притягнути до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду.
Андрій Андрощук, шеф-редактор інтернет-видання “Рівненські новини”
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору