Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська міліція спільно зі службою безпеки за декілька годин вирахували анонімного мінера

Рівненська область 26-лис, 2012, 11:519 prov 1 137
Резонансна подія надвечір у суботу сколихнула чи не всю Рівненщину. Чутки про анонімне замінування в обласному центрі готелю «Мир» та супермаркету «Еко» були спростовані великою кількістю працівників міліції, перекриттям вулиць Соборної та Міцкевича. Та невідомий додзвонювач встиг «замінувати» ще й приватний будинок у м. Здолбунові. Пошуки зловмисника міліція розпочала негайно.
Рівне, 24 листопада o 16.00 невідомий «скидає» СМС-повідомлення на мобільний телефон приватного підприємця, де йдеться про те, що приміщення торговельного центру «ЕКОмаркету», що у Рівному на вул. Соборній, де вона орендує відділ, заміновано і о 5.30 станеться вибух. А щоб цього не сталося, незнайомець поставив вимогу – 50 000 гривень.
За 10 хвилин анологічне повідомлення отримує й директор однієї з кредитних спілок, офіс якої знаходиться у готелі «Мир». Чоловік вимагав таку ж суму і погрожував у разі відмови вибухом, який станеться в готелі о 17.00. Цього разу анонім, окрім СМС, сам особисто наважується спілкуватися з «жертвою».
Із супермаркету міліція евакуювала 250 людей, а з готелю — 10 чоловік (у зв’язку з ремонтом).
Наступний дзвінок був до міліції зі Здолбунова. Як виявилося, невідомий ще в обідню пору у цей же день «замінував» приватний будинок у Здолбунові, неподалік Рівного, який належить одній із працівниць центральної районної лікарні. Зловмисник вимагав 50 000 гривень.
— Протягом двох годин проведеними оперативно-розшуковими заходами спільно з Управлінням служби безпеки України в Рівненській області ми встановили особу, яка анонімно повідомила про замінування, — зазначив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Зловмисник із 2009 року відбуває покарання в межах Городоцького виправного центру за скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмисником виявився 22-річний мешканець Закарпатської області, який засуджений Тячівським районним судом до п’яти років обмеження волі. У нього вилучений мобільний телефон, сім-карта. Чоловік зараз дає покази. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Оперативно спрацювали усі служби і відповідно є результат, – каже начальник УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору