Рівне:

Створення та просування сайтів

80 посадових осіб лісової охорони притягнуто прокуратурою до відповідальності за неналежну охорону лісів

Рівненська область 10-чер, 2013, 13:479 prov 853
Результати перевірок, що їх провели працівники органів прокуратури Рівненщини засвідчили, що належне забезпечення охорони лісів залишається сьогодні невирішеною проблемою. За п’ять місяців 2013 року в області виявлено лісопорушень, збитки від яких склали 100 тисяч гривень.
Тим часом, діяльність працівників державної лісової охорони щодо дієвого контролю за збереженням лісових ресурсів залишається малоефективною та потребує суттєвого покращання. Так прокурори Гощанського, Дубровицького, Здолбунівського, Корецького, Рокитнівського, Сарненського районів, Острозький міжрайонний виявили у діяльності держспецлісгоспів ряд недоліків і прорахунків, серед яких - неналежна охорону лісу, несвоєчасне виявлення лісопорушень, недотримання Правил пожежної безпеки в лісах. На такі порушення прокурори відреагували, внісши керівникам держспецлісгопів подання.
Зокрема, прокурор Костопільського району встановив, що інженер з охорони і захисту лісу ДП СЛАП «Костопільський держспецлісгосп» склав протокол про адміністративні правопорушення за фактом вчинення двома громадянами незаконної порубки 16 дерев сосни, однак не вжив заходів до стягнення з порушників 1300 гривень шкоди, заподіяної довкіллю. За результатами внесеного прокурором подання лісника притягнуто до дисциплінарної відповідальності, збитки, завдані лісопопорушенням, повністю відшкодовано.
Так само лише після втручання Рівненської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері та розгляду внесеного нею документа реагування посадові особи ДП «Зарічненське лісове господарство» сплатили до бюджету 5 тисяч гривень шкоди, завданої незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників.
Виявлено випадки, коли ті, хто мав би захищати ліси від знищення, самі скоюють правопорушення. Для прикладу, трьох майстрів лісу притягнуто Державною екологічною інспекцією в області до адміністративної відповідальності за ст. 65 КУпАП за вчинення незаконних рубок дерев на території Мирогощанського лісництва.
Всього, з початку 2013 року за результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 80 посадових осіб лісової охорони, вже відшкодовано до бюджету більше 30 тис.грн. Робота на цьому напрямі триває.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору