Рівне:

Створення та просування сайтів

Водні види спорту та контактні лінзи

Загальна 10-жов, 2013, 14:489 prov 1 040
Під час занять водними видами спорту - плавання, стрибки у воду, серфінг, синхронне плавання і т. д. контакту очей з водою уникнути неможливо. При цьому відмінний зір необхідний не тільки для досягнення результатів у спорті, а й для забезпечення елементарної безпеки. Можливість бачити перешкоди, правильно оцінювати відстань і дистанцію, добра орієнтація дуже важливі для будь-якого виду спорту, в тому числі і водного. Використання м'яких контактних лінз (МКЛ) значно полегшує проблему поганого зору у спортсменів. Але при контакті МКЛ з водою завжди існує певний ризик. Склад води потрапляє на лінзи і може впливати і навіть змінювати їх параметри. Прісна вода, як гіпотонічний водний розчин, може збільшувати діаметр і щільність лінзи. Солона морська вода - високотонічний розчин, вимиваює вологу з лінзи, може порушити силу прилягання лінзи до рогівки ока . Матеріал, з якого виготовляються МКЛ, може поглинати і утримувати різні речовини і компоненти, в тому числі і токсичні, що містяться у воді. Тому плавання в контактних лінзах збільшує ризик занесення бактеріальної інфекції.
У той же час, різні дослідження не знайшли клінічного підтвердження такого факту. Деякі фахівці навіть стверджують, що контактні лінзи для плавання служать своєрідним щитом для захисту очей від сполук хлору, що містяться у воді басейнів  і знижують ризик пошкодження рогівки. Для того щоб правильно зорієнтуватися у виборі МКЛ для спорту або щоденного використання, детальну інформацію можна почитати на http://mkl.ua. Тут представлені не тільки всі можливі види контактної корекції зору, але і багато корисної інформації , як правильно вибирати , доглядати і носити контактні лінзи.
Для мінімізації можливих ризиків, фахівці рекомендують дотримуватися наступних правил застосування МКЛ під час занять водними видами спорту:
по можливості носити водні захисні окуляри для плавання;
при попаданні води в очі  протягом 15-20 секунд постаратися якомога частіше моргати, щоб позбутися від води;
при необхідності застосовувати фізрозчин або розчин для лінз для промивання;
знімати контактні лінзи після закінчення занять спортом для відновлення складу слізної рідини очі;
використовувати зволожуючі краплі для лінз і очей, типу штучної сльози для більш швидкого відновлення цілісності слізної плівки;ретельно дезінфікувати, очищати і промивати МКЛ після кожного контакту з водним середовищем;
завжди мати при собі окуляри або запасну пару лінз;
краще використовувати одноразові (щоденні ) контактні лінзи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору