Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчитель відстоює свої права

Кримінал 15-бер, 2007, 16:169 Lobanovskiy 1 184
Як повідомили з інформаційного відділу РОГО КВУ, вчитель не змирився із беззаконням і має на меті відстояти в суді свою честь, гідність, ділову репутацію та намагатиметься стягнути моральну шкоду з адміністрації навчального закладу, в якому він працює. Чоловік розповів, що коли він прийшов у бухгалтерію за належними йому грошима, виплатити їх адміністрація навчального закладу відмовилася, мотивуючи тим, що начебто громадянин відмовився від них, про що складено відповідні акти. Тож і вирішив учитель шукати справедливості у вищих органах: звертався з заявами до районного та обласного управлінь освіти, Міністерства освіти, але й ці державні органи повторили, що чоловік сам відмовився від отримання премії, про що свідчать акти. Протягом трьох з половиною років на численні усні і письмові звернення вчителя з вимогою надати підтверджуючі документи (акти) про відмову від премії йому надавали лише відписки. Копії актів про відмову від премії чоловіку надали лише після міністерського втручання в травні 2006 року і лише в грудні 2006 року за результатами фінансової перевірки шкільного закладу і районного відділу освіти Сарненської райдержадміністрації обласним КРУ вчителю відновили кредиторську заборгованість і виплатили премію.

Ситуацію коментує юрист Сарненського центру права РОГО КВУ В’ячеслав Горбенко: —По-перше, адміністрація навчального закладу, районний відділ освіти, обласне управління освіти порушили конституційні права особи на повагу та гідність. Стаття 28 Конституції України чітко передбачає, що ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. По-друге, вищевказані органи влади грубо порушували право вчителя на оплату праці, що привело до знецінення грошей, які йому все ж таки виплатили із запізненням на три з половиною роки”.

Отож, враховуючи факти порушень, юрист центру права РОГО КВУ склав громадянину позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації, стягнення моральної шкоди і вже незабаром має бути попереднє судове засідання у цій справі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору