Рівне:

Створення та просування сайтів

Сарненчанка захистила своє право на працю

Актуально 10-сер, 2006, 12:389 prov 1 009
Завдяки вчасному зверненню про надання юридичної допомоги жителька міста Сарни змогла захистити свої трудові права від неправомірних дій її роботодавця.
У липні до Сарненського Центру права РОГО „Комітет виборців України” звернулася громадянка. Жінка тривалий час працювала на посаді інженера з охорони праці на одному із товариств з обмеженою відповідальністю району. Проте, за словами жінки, в липні директор ТзОВ віддав наказ про скорочення штату працівників, керуючись усною вказівкою засновників товариства, і звільнив її з роботи.
Як говорить юрист Сарненського Центру права РОГО КВУ В’ячеслав Горбенко, проаналізувавши проблему, він одразу виявив, що звільнення було незаконним. Тому на допомогу громадянці він склав позов про поновлення на роботі, стягнення заробітку за вимушений прогул та моральної шкоди.
І от нещодавно районний суд задовольнив вимоги жінки, зобов’язавши роботодавця поновити її на роботі і стягнувши на користь працівниці 1879 гривень плати за час вимушеного прогулу та 300 грн. моральної шкоди.
В ході судового процесу суд дійшов висновку (і це було наголошено на судовому засіданні), що скорочення було проведено незаконно, адже фактично зі скороченням посади інженера з охорони праці на підприємстві було ліквідовано службу з охорони праці. А це є порушенням Закону України „Про охорону праці”, який передбачає ліквідацію служби охорони праці лише у випадку повної ліквідації підприємства.
Таким чином, громадянка успішно захистила свої трудові права і на сьогодні вже приступила до виконання своїх трудових обов’язків.
Інформаційний
відділ РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору