Рівне:

Створення та просування сайтів

Комунальники незаконно збирають інформацію

Кримінал 24-травня, 2007, 21:299 prov 1 148
Це підприємство направило лист із вимогою від установи, де працює громадянин, списку осіб-працівників із зазначенням їхніх адрес проживання для вибірки боргів з квартплати і подальших дій щодо їх стягнення.

За словами консультанта з юридичних питань Рівненського осередку „Комітету виборців України” В’ячеслава Горбенка, такі дії комунальників є незаконними, адже порушують низку законів України.

— Статті 32 Конституції України та 23 Закону „Про інформацію” чітко встановлюють заборону на незаконне одержання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу без її попередньої згоди, – коментує В’ячеслав Горбенко. – У ситуації, що трапилася, громадянин не давав своєї згоди на одержання інформації. Отже, комунальне підприємство порушило норми Конституції та законодавства України про інформацію.

До речі, як стверджує пан Горбенко, такі незаконні методи впливу на боржників час від часу практикують й інші комунальні служби Сарненського району. Тому в таких випадках юрист радить громадянам звертатися за захистом своїх прав до місцевого суду з адміністративним позовом.

Святослав ДУБОВ

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору