Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна може перейти на безвізовий режим з ЄС до кінця року, прогнозує посол Томбінський

Україна і світ 12-чер, 2014, 14:579 prov 665
Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вважає можливим перехід України до безвізового режиму з ЄС до кінця поточного року.
"Остаточне рішення ще не ухвалено (про перехід до другої фази виконання плану дій - ІФ), я думаю, що його буде прийнято вже найближчим часом. І якщо це відбудеться, то це означатиме, що в нас є дуже хороші перспективи перейти до безвізового режиму вже до кінця цього року", - сказав Я.Томбінський під час міжнародної конференції "Імплементація угоди про асоціацію: з чого починати?" в четвер у Києві.
Він нагадав, що раніше Єврокомісія дала позитивну оцінку виконанню Україною першої фази плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС і рекомендувала перейти до другого етапу виконання цього документа.
Посол зазначив, що останнім часом країни-члени ЄС розпочали обговорення цього питання, і вже лунають позитивні оцінки щодо переходу України до другої фази виконання плану дій із лібералізації візового режиму.
Як відомо, Україна завершила виконання першої фази плану дій, який передбачав ухвалення всіх необхідних законів для безвізового режиму з ЄС. Рішення про перехід до другої (імплементаційної) фази Київ очікує від європейської сторони найближчим часом.
interfax
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору