Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські традиції – в продукції ВАТ “Поліссяхліб”

Суспільство 17-бер, 2005, 12:459 prov 2 159
Охайно прибрані коридори, в яких відчувається легкий приємний аромат свіжовипеченого хліба. На зустріч виходять працівники у сніжно-білих халатах, з привітними посмішками на вустах. Як пояснив пан Нагорнюк, чистота і гарний настрій його підлеглих є однією з найважливіших складових плідної роботи.

– Ми намагаємося створити такі умови виробництва, – зазначив голова правління, – щоб кожен працівник нашого підприємства відчував себе повністю захищеним, як у моральному розумінні так і в матеріальному. Не секрет, що наші працівники, а їх на сьогоднішній день нараховується понад три сотні висококваліфікованих фахівців , отримують одну з найбільших заробітних плат по підприємствах області. Крім того, добре відпрацьована система надання матеріальної допомоги. Таким чином, ми намагаємося робити все, щоб кожен наш працівник, був упевнений в своєму майбутньому і статку своєї сім’ї.

Одночасно з розповіддю, пан Нагорнюк по черзі один за одним відкривав зручні кабінети адміністративного приміщення, демонструючи їх як підтвердження своїх слів. І справді, кожен з них краще за всякі слова, що пролунали з вуст керівника підприємства, красномовно свідчили про ту постійну роботу, яка ведеться над створенням зручних умов праці.

– Все це , – продовжує розповідати мій супровідник, – ми зробили власними силами. Залишилося тільки відновити сходи і площадки на поверхах.

Закривши двері останнього кабінету адміністративного корпусу, пан Нагорнюк запросив оглянути цех, в якому з-під вмілих рук його працівників виходять хлібо-булочні вироби, які вже кілька років підряд на різних виставках визнаються одними з найкращих у нашій державі.

Власне цей не дивно, адже, за словами пана Нагорнюка, на сьогоднішній день їхнє підприємство випускає понад півсотні найменувань різної продукції – булки, кондитерські та мучні вироби і навіть солодку воду.

– Ми зробили процес приготування хліба, – каже голова правління, – максимально зручним для наших працівників. В найближчий час збираємось провести його повну механізацію. Щодо самих процесів обліку та виробництва, то вони повністю комп’ютеризовані. Кожен працівник, який відповідає за організацію виробництва має мобільний телефон, видатки на розмови з якого оплачує підприємство. Таким чином, я маю змогу отримувати оперативну інформацію.

Мій співрозмовник відкрив двері цеху, звідки з хвилею теплого повітря донісся аромат свіжовипеченого хліба. По боках акуратно складені сині пластмасові ящики з логотипом ВАТ “Поліссяхліб”. Саме в них щодня в три зміни понад два десятки автомобілів підприємства розвозять свіжу продукцію по магазинах і торгівельних точках нашого міста і області, щоб кожен покупець міг придбати буханку хліба чи батон ще теплим.

– Наше обладнання, – зазначив пан Нагорнюк, – повністю вітчизняне. Річ в тому, що тільки на такому обладнанні, якщо його добре налаштувати, можна випікати хліб, який полюбляють у нашому регіоні. А смаки споживача нашого регіону значно відрізняють від решти. Ну, посудіть самі. Чому на Сході нашої держави здебільшого полюбляють білий пшеничний хліб? Там погодні умови сприятливі для вирощування пшениці. У нас же, в Західному регіоні, навпаки краще росте жито, тому і хліб у нас смакують більше чорний. Ще з дитинства пригадується шматок чорного хліба з молоком. Це ж традиції нашого народу, які формувалися віками, його надбання. Тому ми в своїй роботі намагаємося не тільки зберегти їх, а й примножувати. Наприклад, ми поєднали два сорти муки в одному сорті хліба і він прийшовся до смаку більшості наших споживачів. Житньо-пшеничні види хліба такі, як “Колосковий” і “Козацький” на сьогоднішній день складають майже 65 % від загального виробництва.

Жорсткий контроль якості сировини у власній лабораторії, тільки натуральні харчові інгридієнти, дотримання всіх санітарно-гігієнічні вимог, регулярний медичний огляд працівників – все це є складовими успішної роботи і зрештою продукту, який користуватиметься попитом серед споживачів. Вивчаємо смаки наших клієнтів і відповідно до них постійно розширюємо асортимент своєї продукції, щорічно вкладаючи в розширення і модернізацію процесу виробництва близько п’ятисот тисяч гривень.

За словами пана Нагорнюка на їхньому підприємстві всі працівники є справжніми дипломованими фахівцями своєї справи. Всі вони пройшли спеціальну підготовку у відповідних вищих навчальних закладах харчової промисловості. Втім, як переконаний голова правління, справжню любов до хліба можна привити безпосередньо під час процесу роботи на підприємстві. До того ж, потрібно просто відчувати життєве покликання. Лише за таких умов можна буде досягнути найвищої якості продукції – такої, яку випускає ВАТ “Поліссяхліб”. Це визнали вже кілька років тому навіть поважне журі Міжнародного відкритого конкурсу рейтингу популярності та якості продукції “Золота Фортуна”, де наше підприємство стало лауреатом. Оцінила великий внесок підприємства у розвиток нашої держави та області і державна податкова інспекція України, відзначивши його у номінації „Сто сумлінних платників податків”. До речі, це єдине хлібопекарське підприємство по всій Україні, що стало лауреатом цього конкурсу. Також відзначили старанну працю хлібозаводу Рівненська обласна та місцева влади, про що свідчать численні грамоти, подяки і присвоєне підприємству звання “Гордість міста”.

Втім, за словами голови правління, найкращим для них є визнання самими споживачами хліба. На його думку, продукція підприємства є справді якісною і смачною лише тоді, коли вона користується попитом серед населення. А переконатися в цьому не важко, достатньо завітати до магазину “Колосок” чи до будь-якого спеціалізованого кіоска з мережі “Колосочків” і розсмакувавши продукцію ВАТ “Поліссяхліб”, ви неодмінно станете його постійними клієнтами.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору