Рівне:

Створення та просування сайтів

Фонд держмайна планує провести приватизацію 17 об’єктів Рівненщини

Актуально 15-травня, 2008, 13:029 prov 1 198
Із зазначеної суми 735 тисяч 860 гривень становлять кошти від малої приватизації та 1 мільйон 103 тисячі – від оренди державного майна. Найбільша ж частина цих надходжень (20 мільйонів та майже 94 тисячі гривень) – це оплата вартості 38-відсоткового пакету акцій ВАТ”Рівнесільмаш”, що у листопаді минулого року продали на конкурсі за принципом аукціону.
За словами Віктора Матвієнка, Фонд державного майна України затвердив перелік із 17 об’єктів Рівненської області, що мають бути приватизовані у 2008 році. Планується, що усі вони будуть продані на аукціонах. Більша половина об’єктів приватизовуватиметься разом із земельними ділянками, а це, на думку пана Віктора, суттєво ускладнює роботу регіонального відділення. У подібних випадках до складу аукціонних комісій, окрім представників державного органу приватизації, будуть входити спеціалісти та експерти, а також представники державного органу земельних ресурсів, органу місцевого самоврядування, балансоутримувача і трудового колективу об’єкту. У підготовці таких об’єктів до продажу активну участь відтепер братиме Державне земельне агентство.
На думку Віктора Матвієнка, найпривабливішими на теренах області є 5-7 об’єктів незавершеного будівництва. Але їх, за словами начальника регіонального відділення Фонду держмайна, необхідно передати органам місцевої влади, аби ті, у свою чергу, завершили будівельні роботи.
Нещодавно Кабінет Міністрів розблокував роботу органів приватизації, у результаті чого, як вважають фахівці регіонального відділення, надходження до держбюджету мають значно збільшитися за рахунок оренди державного майна. Уже зараз практично готові документи по 58 об’єктах, які передадуть в оренду за результатами конкурсу.
На питання, кого підтримує начальник регіонального відділення у протистоянні Ющенко-Тимошенко за вплив над Фондом держмайна України, Віктор Матвієнко відповів, що не є прихильником тієї чи іншої особи, але стоїть на державницьких позиціях, і виконує лише ті укази, які є легітимними, а такими, на його думку, зараз є розпорядження Президента.
Павло ДУТКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору