Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Актуально 07-кві, 2005, 13:319 prov 1 233
Хто винен у подорожчанні бензину?
Минулого тижня, в середньому на десять копійок збільшилася ціна кожного виду бензину на заправках Рівного. Причиною такого подорожчання приватні підприємці називають позицію трейдерів, які кожного року напередодні весняно-посівної компанії збільшують відпускні ціни на пальне усіх марок. Таким чином, щоб не працювати собі в збиток, власники заправок змушені були змінити свої вивіски з розцінками на більш дорогі.

Приблизно так само причини підвищення цін на пальне пояснюють представники Антимонопольного комітету. На їхню думку, ніяких зловживань зі сторони приватних підприємців, які займаються роздрібним продажем бензину в цьому немає.

За словами начальника Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету В’ячеслава Біліби, в ситуації, що склалася оператори не винні. Головною причиною стрибка цін є зростання цін на російську нафту, з якої вітчизняні виробники виготовляють паливо. Таким чином, місцеві підприємці просто стали заручниками ситуації, тому змушені були вдаватися до таких нетрадиційних заходів, як підвищення цін на пальне. В той же час, за словами пана Біліби, незважаючи на це, ціни на пальне в нашій області в порівняні з загальнодержавними показниками значно нижчі.

Хірургів відзначатимуть премією
Рішення про встановлення премії ім. Євгенія Борового для кращих хірургів нашої області днями прийняла Рівненська обласна рада. Відтепер, до дня медичного працівника щорічно кращі місцеві хірурги отримуватимуть грошову винагороду в розмірі однієї тисячі гривень і пам’ятну відзнаку.

Як пояснив начальник обласного управління охорони здоров’я Мирослав Семанів, ця щорічна премія не випадково була названа на ім’я відомого колись рівненського хірурга Євгенія Борового. За п’ятдесят років роботи в Рівненській обласній лікарні цей чоловік провів безліч складних успішних операцій. Опублікував чимало наукових робіт. Його медичні дослідження сприяли впровадженню нових методів діагностики та лікування хворих у багатьох лікувальних закладах нашого міста та області.

Загалом, за словами пана Семаніва, премія є лише одним із кроків вшанування пам’яті відомого рівненського хірурга. Надалі, планується встановити пам’ятну дошку на будинку, в якому проживав Євген Боровий і назвати його ім’ям одну з вулиць нашого міста.

Нових тролейбусів не побачать
Купити жодного нового тролейбуса підприємство “Рівнеелектротранс” не зможе через те, що в цьогорічному бюджеті міста депутати не заклали для цього жодної копійки. Про це повідомив начальник підприємства Степан Загиней. Більше того, за його словами, незважаючи на те, що ціни на проїзд в тролейбусах збільшилися з 35 до 50 копійок, проблем із боргами на підприємстві не поменшало. З новими тарифами, як зізнався пан Загиней, вони планували отримати збільшення прибутків підприємства майже на сорок два відсотки. Натомість, вони збільшилися лише на тридцять. Міський бюджет вже три місяці не компенсує перевезення пільговиків. Таким чином, сума боргу на сьогоднішній день складає понад півмільйона гривень.

В той же час, за словами пана Загинея, кількість пасажирів, які не відносяться до пільгових категорій населення і спроможні платити за свій проїзд в тролейбусах постійно зменшується.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору